Aproape două sute de persoane au ajuns, anul trecut, în unităţile de primiri urgenţe din judeţul Timiş după ce au consumat droguri, printre ele aflându-se şi copii de 9 sau 10 ani, numărul pacienţilor fiind aproape dublu faţă de anii precendenţi.
Șefa Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara, comisar șef Mihaela Tomiţă, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că numărul persoanelor care au ajuns, anul trecut, la unităţile de primiri urgenţe din judeţul Timiş în urma consumului de droguri a fost de 187, cu 82 mai multe faţă de anul anterior şi dublu faţă de anul 2012. Printre aceste persoane s-au numărt copii de 9 sau 10 ani, a spus Tomiţă.
„Aproape s-a dublat numărul urgenţelor. De exemplu, în 2012 au fost înregistrate 96 de cazuri. Vârsta medie de începere a consumului de droguri este 14-16 ani, dar am avut şi cazuri de copii care s-au drogat la 9 sau 10 ani. Acest lucru reprezintă un semnal extrem de îngrijorător, a scăzut vârsta de debut. De asemenea, se ajunge în situaţii foarte grave, chiar şi anul trecut au fost tineri care au murit din cauza drogurilor, a etnobotanicelor”, a spus Mihaela Tomiţă.
Cel mai consumat drog în Timiş este canabis-ul, urmat de etnobotanice. Statisticile mai arată că 6,1 la sută din elevii din Timiș au încercat, cel puțin o dată un drog.