2.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

Se reiau lucrările la o importantă clinică din vestul țării, unică în România!

Veste bună pentru bolnavii care suferă de cancer din toată ţara! Singura Clinică de Recuperare Oncologică, cea de la Slatina Nera, unică în România va fi inaugurată cel târziu în iarnă. Gata cu birocraţia, din aceasta lună se reiau lucrarile pentru că a fost semnat contractul între firma constructoare şi finanţator.

Detalii ne oferă în exclusivitate profesorul Pavel Chirilă coordonatorul acestui proiect important.

„Din păcate a durat mult…mult mai mult decât mă aşteptam eu în urmă cu 7 ani, când am început acest proiect dar acum nu este momentul să vorbim despre piedici. Important este că s-a semnat contractul între firma constructoare care a câştigat licitaţia şi finanţator şi sperăm că în toamna aceasta, cel târziu în iarnă să putem da în folosinţă clinica. Cela 4 pavilioane sunt gata, aparatura este toată achiziţionată. Acum se are în evidenţă doar ridicarea corpurilor în care vor fi amplasate saloanele, ne-a declarat profesorul Pavel Chirilă.

Vă reamintim că şi echipa Radio România Reşiţa, graţie oamenilor cu suflet mare a reuşit prin intermediul primei ediţii a campaniei umanitare „Muzică pentru viaţă” să strângă pentru Clinica Nera în numai şase zile, o sumă extrem de importantă: 150.000 de lei.

Centrul va fi organizat într-o structură arhitecturală de tip sanatoriu şi va avea 45 de saloane. Pacienţii vor fi gazduiţi în saloane moderne, cu un pat şi grup sanitar propriu. De asemenea, de jur împrejurul clinicii va fi amenajată şi o gradină botanică. Întreaga investiţie se va ridica la 7 milioane de euro.

Clinica Nera va fi dedicată în totalitate pacienţilor bolnavi de cancer. Pacienţii vor fi îngrijiţi cu atenţie de 30 de măicuţe, absolvente de şcoală sanitară dar şi de personal specializat. Pâna în prezent în România nu există niciun centru de recuperare oncologică, iar harta incidenţei cancerului indică zona de vest a ţării cu cele mai mari valori de îmbolnăvire, a mai spus doctorul. Judeţul Caraş-Severin chiar avea nevoie de o astfel de clinică având în vedere statisticile îngrijorătoare ale Direcţiei de Sănătate Publică. Se pare că judeţul ocupă locuri fruntaşe la mai multe tipuri de cancer, cum ar fi: de sân, de col uterin şi de colon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :