-1.9 C
Timișoara
marți 19 noiembrie 2024

Se întâmplă în Banat. O poveste impresionantă despre un tată si cele patru fiice ale sale. Foto-video

La Bocşa în Caras Severin, un tată în varstă de aproape 70 de ani, îşi creşte singur cele 4 fiice care au vârste între 10 şi 18 ani. Fetele sunt ţinute curat, merg la şcoală şi fiindcă nu au curent acasă, stau acolo mai mult ca să îşi facă temele. Bărbatul locuieşte cu fetele într-o singură cameră, păstrează curăţenia şi munceşte pe unde apucă cu ziua. Deși se descurcă foarte greu, omul nu a cerșit de la nimeni niciodata nimic. A muncit și a fost răsplătit cu bucate și bani pentru munca sa. Tocmai fiindcă este harnic şi munceşte tot ce i se dă, o vecină îi spală hainele la maşina de spălat, alţi vecini îi dau de lucru prin curte şi grădină şi pentru munca lui, este plătit cu bani și alimente. Fetele primesc alocaţie de la stat şi ajutor social de la primărie. Deși are aproape 70 de ani, bărbatul își face zilele muncă până la ultima în fiecare lună.

Soţia i-a murit în urmă cu doi ani. Ea a fost electrocutată pe când căuta fier vechi într-o moară dezafectată de la marginea orașului. La Bocșa, după ce s-a închis fabrica de ansamble sudate şi confecţii metalice, şomajul este la cote foarte înalte. Practic, nu ai unde munci fiindcă nu există mai nimic în oraş în afara unor crescătorii de găini şi abatoare de prelucrare. Tatăl are aproape 70 de ani și nu-l mai angajează nimeni. El are grijă fetelor, a cumpărat lemne şi face focul zilnic. Nu au curent electric, iar seara, până se culcă, lumină au de la lampa cu petrol şi o lanternă solară cu led.

Sunt săraci și sunt ținuți de milă într-o casă veche pe care proprietarul o va demola luna viitoare. Tocmai acesta a fost și motivul pentru care casa nu a fost demolată până acum de către proprietar: să treacă iarna ca bărbatul și fetele lui să își poată găsi o altă locuință.

Bietul om a fost în audiență la primarul orașului Bocșa, dar fără nici un succes. Orașul nu are fond locativ de ajutor social. În aceste condiții, este nevoit să își caute o nouă gazdă pentru el şi fele sale. Cazul este cunoscut la Protecţia copilului şi fiindcă fetele sunt bine întreţinute, sunt educate și învață bine, nu s-a pus problema unui centru de plasament.

De cazul lor a auzit o femeie care în copilărie a crescut într-un centru de plasament şi care şi ea a locuit cândva cu familia pe care și-a întemeiat-o mult timp într-o baracă la marginea oraşului. Este frizeriță și când poate, Rowena face chete şi mai aduna de la unii şi de la alţii alimente şi haine cu care ajuta familia respectivă.

Cine doreste să ajute această familie cu orice, o poate contacta pe Rowena la telefonul 0774 601 156, iar ea vă va pune în legătură cu tatăl fetelor.

sursa: www.infocs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :