Se apropie cu pași mari o nouă ediție a Banat Agralim. Foto-video

357

Astăzi, la sediul central al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a avut loc o sedință ad-hoc ce se dorea a fi o avanpremieră a unuia din cele mai mari evenimente agricole din vestul țării. Pentru a 16-a oară, la Timișoara se adună cele mai puternice forțe ale celor ce lucrează pământul sau activează în industriile conexe, cu ocazia expoziției Banat Agralim.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara, sub egida Ministerului Cercetării și Inovării, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Consiliului Judeţean Timiş și Primăria Municipiului Timișoara, cu sprijinul Direcției pentru Agricultură Județeană Timiș, Camerei Agricole a Județului Timiș, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Oficiului Județean de Zootehnie Timiș, Asociației Producătorilor de Cereale și Plante Tehnice Timiș, Asociației Crescătorilor de Vaci cu Lapte Timiș, Asociației Crascătorilor de Bovine „Narcisa” Timiș, AJOC – Ovis Banatim, Asociației Crescătorilor de Ovine OVITIM Miorița Coștei Timiș, organizează o nouă ediție a:

BANAT AGRALIM, manifestare expozițională care se va desfășura în perioada 8 – 10 iunie 2018, în locul devenit deja tradițional de la Campusul USAMVBT din Timișoara din Calea Aradului nr. 119.

Profesorul doctor Alin Popescu, rectorul USAMVB, a detaliat cam toate domeniile ce vor fi acoperite de expozanții veniți la Timișoara. Președintele executiv al CCIAT, Florica Chiriță, crede că în acest domeniu s-a ajuns la un maxim de profesionalism, iar cu unele mici ajustări, până în anul 2021, expoziția Banat Agralim ar putea fi un adevărat punct de atracție pentru mulțimea de turiști străini ce vor vizita orașul.

Tematica expoziției de anul acesta este poate cea mai complexă din toți ani ce au trecut.

La secțiunea Agricultură se vor putea vedea, admira, atinge și cere informații despre:
-Maşini și utilaje pentru pregătirea şi prelucrarea solului;
-Maşini, utilaje pentru semănat, recoltat și procesare primară;
-Uscătoare, silozuri, transportoare pentru cereale și plante tehnice;
-Tractoare;
-Remorci;
-Echipamente pentru măsurători terestre și cadastru;
-Seminţe şi material săditor;
-Cultura şi protecţia plantelor (îngrăşăminte şi pesticide);
-Tehnologii, materiale şi echipamente pentru irigaţii.

De asemenea și secțiunea de Creșterea Animalelor va fi foarte bogată acoperind următoarele domenii de interes:
-Creşterea animalelor de interes economic și de companie, tehnologii, echipamente, furaje și aditivi furajeri;
-Medicină veterinară (tratamente, vaccinuri şi medicamente, instrumentar medical de specialitate);
-Inginerie genetică.

Nu vor lipsi nici Produsele Ecologice:
-Producători agricoli;
-Producători inputuri.

Cinegetica este o secțiune ce va incita mult interes se adresează vânătorilor:
-Industria Alimentară și a Ambalajelor.
-Utilaje, echipamente pentru industria alimentară;
-Dotări şi amenajări de spaţii comerciale;
-Produse alimentare: produse instant, conserve; preparate şi semipreparate din carne şi peşte; lapte şi produse lactate; produse zaharoase, patiserie şi panificaţie; băuturi răcoritoare, ape minerale, bere, alcoolice; uleiuri alimentare, grăsimi vegetale; coloniale (cafea, cacao, ceai, alune); aditivi, membrane, coloranţi, condimente alimentare;
-Ambalaje şi accesorii;
-Curăţenie, întreţinere, igienă, protecţie.

Una din temele ceva mai deficitare la alte ediții, dar care acum va fi foarte bine reprezentată este cea a Cercetării și Inovării, Extensie Universitară și Finanțare prin:
-Unităţi de cercetare și inovare;
-Edituri şi distribuitori de publicaţii de specialitate;
-Servicii bancare și de asigurări;

Produsele Tradiționale vor atrage prin standurile specifice cu:
-Produse tradiționale alimentare;
-Mici meșteșugari.

Programul conex va cuprinde demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole, conferințe, seminarii și work-shop-uri cu tematică specifică.

La expoziție vor veni și firme de specialitate din Ungaria, dar și din Serbia. Partenerii tradiționali din Kikinda nu au cum să lipsească. Din păcate, un grup de 10 firme din Bulgaria ce s-au anunțat din timp au contramandat în ultim moment participarea, din motive organizatorice.

Nu doar specialiștii ai ce vedea, ci și publicul larg, de la cei mai mici, până la seniori. Pe durata desfășurării expoziției, se vor organiza concursuri de echitație și dresaj canin, show-uri gastronomice, momente artistice, tombolă. La tombolă vor fi peste 300 de surprize, mai ales adresate celor mici.

Program de vizitare: 9.00 – 18.00. Intrarea liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.