Sculpturi şi… sculpturi. Când originalitatea se întâlneşte cu estetica-VIDEO

822

În noul „look” al centrului istoric al Timişoarei şi-au găsit locul o serie de statui metalice. Criticate de unii, lăudate de alţii, ele reprezintă o tendinţă în arta modernă urbană. Mie personal îmi lasă impresia de orientare mai mult spre originalitate, în dauna esteticii.

Nu sunt împotriva artei moderne, dar cred că se pot găsi şi exprimări artistice „mai plăcute ochiului”. Un exemplu în acest sens îl constituie sculpturile cinetice ale lui Antony Howe, un artist care nu conteneşte să uimească de fiecare dată cu sculpturile sale ciudate din metal de dimensiuni şi forme incredibile.

Artistul american îşi proiectează fiecare componentă lucrărilor sale pe calculator folosind un software 3D specializat pentru astfel de proiecte. După ce toate componentele au fost pregătite urmează asamblarea acestora după o schemă bine stabilită. Piesele sunt aşezate în întregul angrenaj în aşa fel încât în bătaia vântului acestea să se rotească într-un ciclu perfect. Iar rezultatul este de-a dreptul spectaculos.

„M-am plictisit ca totul să fie static în jurul meu!”, mărturiseşte artistul. Cu alte cuvinte, el crede că sculpturile nu trebuie să fie doar desene sau statui statice, lipsite de viaţă. De aceea, el creează o artă care trăieşte şi se mişcă împreună cu natura. Anthony Howe locuieşte într-o zonă rurală de lângă Washington, înconjurat de copaci, dar şi sculpturile lui fantastice pe care le-a realizat tocmai inspirat de natura care îl înconjoară.

Comparând realizările sale cu noile opere de artă din Timişoara, pe care le-aţi admira mai mult? Urmariti in videoclipul de mai jos realiy[rile extraordinare ale lui Anthony Howe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.