2.1 C
Timișoara
marți 19 noiembrie 2024

Schimbare importantă la examenul de Bacalaureat! Despre ce materie este vorba

Structura subiectelor de la proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul examenului național de Bacalaureat ar putea suporta schimbări anul acesta. Ar putea fi introduse mai multe cerințe cu răspunsuri tip grilă, conform informațiilor provenite de la inspectorate.

Proba scrisă de Limba și literatura română de la examenul de Bacalaureat a suportat, în ultimii ani, mai multe modificări în structura subiectului I, cel care, cu o rezolvare corectă, ar trebui să asigure promovarea candidatului.

Absolvenții de liceu care vor susține în vara anului viitor Bacalaureatul ar putea avea și ei o surpriză. La nivelul Ministerului Educației Naționale (MEN) se discută despre o nouă modificare a structurii primului subiect la Limba română. Potrivit informațiilor ajunse la inspectoratele școlare județene și la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, primul subiect de la proba scrisă de Limba română ar putea avea mai multe sub-subiecte cu întrebări de tip grilă.

Schimbarea structurii primului subiect al probei scrise stârnește nemulțumire din partea mai multor profesori și elevi, care s-au pregătit deja, de aproximativ un an, pe subiecte din ultimii ani (cu actuala structură).

Reprezentanții Ministerului Educației spun însă că este încă timp pentru a se discuta despre subiectele de la examenul de Bacalaureat, variantele urmând să fie elaborate și publicate în luna noiembrie. Conform aceleiași surse, în acest moment, inspectoratele școlare colectează informații de la unitățile școlare privind impresiile candidaților și profesorilor despre subiectele de la Bacalaureatul din acest an și dacă au fost întâmpinate dificultăți în desfășurarea examenului. Aceste informații urmează să fie centralizate de inspectoratele școlare și transmise către Ministerul Educației.

Subiectele pentru examenul național de Bacalaureat sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare. Conform datelor MEN, anul acesta, în clasa a XII-a, la liceu, sunt înscriși peste 149.000 de elevi. Anul acesta, în sesiunea de vară, rata de promovabilitate la examenul de Bacalaureat a fost de 74,7%, în ușoară creștere față de 2017, când a fost de 72,9%.

De mai mulți ani, cei ce s-au perindat la conducerea Ministerului Educației au vorbit despre avantajele introducerii unui examen de Bacalaureat diferențiat, în mod special pentru liceele sportive și cele artistice, dar nu a fost implementată o -astfel de măsură.

sursa: romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :