Scăpam de hoții de buzunare din Timişoara ? Ce se pune la cale

995

Implicarea societăţii în prevenirea sau stoparea criminalităţii dă rezultate. Campania declanşată împotriva hoţilor de buzunare din Timişoara de timişoreanul Cristian Brâncovan ar putea duce la modificarea legii astfel încât infractorii să nu mai scape dacă plângerea este retrasă, aşa cum se întâmplă în prezent.

Potrivit şefului Poliţiei Timiş, comisarul-șef Alin Petecel, la nivel central se fac demersuri pentru modificarea legii:

“Sunt demersuri făcute de Inspectoratul General al Poliției Române. Sunt puncte de vedere și încercăm prin minister să îmbunătățim legislația pe acest palier. Într-adevăr, sunt foarte multe persoane care nu pot fi trase la răspundere din cauza lipsei plângerii sau retragerii plângerii prealabile, iar punerea în mișcare a acțiunii penale ține de existența acestei plângeri prealabile”, a explicat comisarul-șef Alin Petecel.

Avocatul timişorean Florin Kovacs susţine că modificarea legislativă este mai multe decât necesară, actualul cadru legislative făcând inutile sute de ore de muncă ale poliţiştilor şi procurorilor.

“De foarte multe ori, procurorul și polițiștii adună informații, consumă timp și energie, rețin infractori, după această procedură judiciară încetează, în mod intempestiv, la împăcarea părții vătămate cu infractorii, ori din cauza presiunii  care se fac ori datorită unei înțelegeri financiare, ceea ce este aberant”, spune Florin Kovacs.

Avocatul a mai declarat că se impune şi modificarea numărului de zile de îngrijiri medicale pentru care se deschide dosar penal pentru ucidere din culpa. În momentul de faţă limita este de 90 de zile. Avocatul Kovacs susţine că numărul zilelor de îngrijiri medicale necesare începerii urmăririi penale ar trebui să fie mai mic.

sursa: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.