0.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

Scad salariile în mediul privat

Piața muncii este un adevărat furnicar după pandemie, iar schimbarea pare să fie cuvântul de ordine. Multe firme s-au închis, altele s-au reorientat, numărul persoanelor fără serviciu a crescut alarmant și a început o adevărată vânătoare pentru anumite poziții sau sectoare.

Cum numărul românilor care au rămas fără serviciu a crescut constant în ultimele luni, piața forței de muncă a început să se schimbe. Companiile se adaptează, iar angajații se reorientează către joburi din IT. Pentru alții, munca de acasă pare o opțiune bună în criză.

Românii aplică tot mai mult pentru joburi noi. În total, numărul CV-urilor depuse în luna iulie a crescut cu 38% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu peste 20% față de luna iunie a acestui an.

Printre cei care își caută un nou job sunt și mulți specialiști, care în alți ani erau ei vânați de către agențiile de recrutare.

Astfel, în luna iulie, angajații din domeniul IT au fost printre cei mai activi în căutarea unui nou job, fiind înregistrate peste 20.000 de căutări, dublu față de media lunilor anterioare. Contabilii și inginerii au fost și ei foarte interesați în găsirea unui nou loc de muncă în luna iulie, cu un volum total de peste 50.000 de căutări, conform datelor BestJobs.

Ofertele pentru joburi la distanță au continuat să fie la mare căutare și după ieșirea din starea de urgență, pe fondul interesului mare al angajaților de a lucra în continuare de acasă. Peste 20.000 de căutări pe lună au fost înregistrate pentru acest tip de joburi.

În același timp, unul dintre cele mai solicitate domenii în perioada crizei sanitare actuale, medical și farmaceutic, a înregistrat o scădere de până la 25% a interesului candidaților pentru joburile din acest domeniu în luna iulie, comparativ cu luna anterioară.

Aproape 900.000 de români și-au pierdut locul de muncă din martie până la jumătatea lunii iulie, aproape dublu față de începutul lunii iunie.

Raportul de pe piața muncii pare să se fi inversat în ultimele luni. Sunt tot mai mulți angajați care caută de muncă, dar mai puține firme care vor să angajeze. În aceste condiții, am putea asista la o scădere a salariilor în mediul privat pe termen scurt.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Municipiul Timișoara va negocia achiziționarea unui pachet de acțiuni pentru Aeroportul „Traian Vuia”

La inițiativa primarului Dominic Fritz, Municipiul Timișoara va negocia achiziționarea acțiunilor private ale Aeroportului „Traian Vuia”, respectiv pachetul de 20% deținut de Fondul Proprietatea....

PNL dorește încă o dezbatere publică despre taxele și impozitele locale

Pentru interesul comunității timișorene, pentru ca cetățenii și mediul economic din Timișoara să câștige cu adevărat, cu înțelepciune și precauție, PNL cheamă decidenții politici...

Citește și :