Șapte sfaturi pentru a crește durata de viață a unei oale sau tigăi antiaderente

116

Știm că banii noștri sunt bine cheltuiți atunci când produsul rezistă mai mult timp fără să se deterioreze. Durabilitatea este principalul criteriu care stă la baza achizițiilor noastre.

Articolele de bucătărie au nevoie de cea mai rapidă înlocuire, deoarece sunt folosite zilnic și asta de mai multe ori! Mergem adesea la cumpărături pentru articole de gătit și nu ne place să facem compromisuri în ceea ce privește calitatea acestora, deoarece ne dorim să ne bucurăm de sănătate și gust bun. Dar atunci când încep să se uzeze în decurs de o săptămână sau două, devine destul de enervant.

După cum sugerează și numele, o tigaie sau oală Tefal cu o suprafață antiaderentă este o suprafață concepută pentru a reduce capacitatea altor materiale de a se lipi de ea. Acoperirea antiaderentă le permite alimentelor să se gătească fără să se lipească de tigaie.

Antiaderent este adesea folosit pentru a se referi la suprafețele care sunt acoperite cu politetrafluoretilenă (PTFE). Alte acoperiri au fost, de asemenea, comercializate ca fiind antiaderente, cum ar fi aluminiul anodizat, ceramica, siliconul, fonta emailată

Avantajele utilizării ustensilelor de gătit antiaderente precum o tigaie sau oală Tefal sunt că sunt mai ușor de curățat, puteți găti cu mai puțin ulei, o mai bună eliberare a alimentelor, deoarece stratul antiaderent împiedică lipirea alimentelor și așa mai departe.

Pentru a prelungi durata de viață a unei tigăi antiaderente, continuați să o asezonați la intervale regulate și înlocuiți-o la fiecare trei-patru ani. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta tigaia antiaderentă să dureze mai mult timp:

1. Pre-asezonați-o cu ulei de gătit

Chiar dacă tigaia se numește antiaderentă, dar trebuie să o lubrifiați înainte de a începe gătitul. Nu turnați ulei sau nu întindeți unt pe ea, deoarece alimentele ar putea să îl absoarbă, adăugând grăsimi inutile la masa dumneavoastră. Folosiți în schimb un prosop de hârtie înmuiat în ulei și ștergeți-l în jurul învelișului antiaderent.

2. Nu folosiți spray de gătit din comerț

Spray-ul de gătit tinde să se lipească de o tigaie sau oală Tefal antiaderentă, făcând-o astfel lipicioasă. Acest spray se acumulează și rămâne în timpul gătitului. Mai târziu, devine o sarcină uriașă să îl curățați de pe tigaie. Deoarece straturile antiaderente sunt fragile, frecarea lor prea mult poate provoca daune.

3. Evitați să folosiți linguri de gătit din metal

Pentru ca o tigaie sau oală Tefal antiaderentă să reziste mai mult, evitați să folosiți obiecte ascuțite, cum ar fi linguri de metal, cuțite etc. pentru a întoarce sau a amesteca mâncarea în tigaie, deoarece marginile ascuțite ale obiectului ar putea desprinde stratul antiaderent, ceea ce va necesita înlocuirea acestuia. Cele mai bune linguri pe care să le folosiți ar fi cele din lemn, plastic sau silicon.

4. Folosiți metoda de curățare potrivită

Prima dată spălați vasul de gătit cu un burete moale folosind apă caldă și un detergent de vase. Dacă există pete arse sau reziduuri de ulei, faceți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Aplicați pasta pe zona deteriorată și lăsați-o timp de 15 minute. După ce ați curățat-o, înmuiați un prosop de hârtie cu ulei vegetal și folosiți-l pentru a șterge suprafața tigăii antiaderente.

5. Setarea corectă a temperaturii

Majoritatea ustensilelor de gătit antiaderente sunt compatibile pentru gătit la foc mic și mediu. Căldura mare poate uza finisajul și poate provoca deteriorări ale stratului antiaderent. Pentru a fi sigur de temperatura corectă de încălzire încercați testul untului, conform căruia dacă apar bule, căldura este corectă, în timp ce dacă se rumenește și se arde trebuie să reduceți temperatura.

6. Depozitați-le corect

Încercați să depozitați tigăile agățate cu mult spațiu între ele, astfel încât să nu se agațe. Dar dacă bucătăria dvs. nu dispune de acest tip de spațiu, depozitați tigăile departe de obiecte ascuțite, astfel încât să nu se deterioreze și să nu se zgârie stratul antiaderent.

7. Nu depozitați mâncarea în oală sau tigaie

Depozitați mâncarea în tigaia antiaderentă ar putea cauza degradarea oalei sau tigăii și mâncarea ar putea, de asemenea, să prindă gustul metalic din cauza depozitării prelungite. Folosiți întotdeauna recipientele potrivite pentru a vă depozita alimentele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.