„Salut, dak am un tatoaj pot k să dau la scoala de politzie s-au trebe sal scot”, a fost întrebat Marian Godina, cel care e, probabil, în momentul de faţă, cel mai cunoscut poliţist din România, de un posibil candidat la şcoala de poliţie. De aici a ieşit o adevărată dezbatere.
„Sunt polițist de 9 ani. Numai mama nu s-a obișnuit cu asta, iar atunci când mă sună și îi zic că nu pot vorbi, că-s la poliție, mă întreabă ce-am făcut”, se prezintă politistul-blogger Marian Godina, din Braşov, care are nu mai puţin de 130.000 de fani pe Facebook. „Visul meu a fost să lucrez la „mascaţi”. Mi l-am îndeplinit măcar aşa…”, spunea Marian Godina (foto https://www.facebook.com/godinamarian)
„…anainte lam făcut knd eram mai mic şi acu mă oftik”, a explicat cel care tare ar fi vrut să se facă om al legii şi, pentru asta, a apelat la… unul veritabil. Pe fir s-a băgat chiar şi pagina Poliţiei Române de pe reţeaua de socializare: „În urma postării colegului nostru, am primit numeroase întrebări în legătură cu posibilitatea persoanelor cu tatuaje de a fi admise în Poliție. Facem precizarea că acest lucru este posibil, doar dacă tatuajul este acoperit în întregime de uniformă. De asemenea, pe lângă probele fizice atât la Academia de Poliție, cât și la Școlile de Agenți de Poliție, una dintre probele scrise este cea de verificare a cunoștințelor la gramatica limbii române”.
Marian Godina a reacţionat, la rândul lui:”Pentru ca oamenii să nu creadă că până şi Poliția Română îmi fură postările, le-am trimis colegilor mei un prinţ screen direct din telefon. Sper că răspunsul oficial l-a liniştit pe viitorul candidat şi în loc să caute saloane de scos tatuaje, se va apuca serios de carte”.
Marian Godina a devenit celebru prin postari de genul… „Centura de siguranţă şi prezervativul.
Asemănări:
-Nu ne place să le folosim, dar ne pot salva viața;
-Ambele se montează la plecarea de pe loc, în caz contrar, e greu de crezut că le vei mai pune din mers;
-Dacă nu le pui cum trebuie, nu te ajută cu nimic;
-Ambele se reglează în funcție de mărimea pasagerului;
-Femeile gravide nu mai sunt nevoite să le folosească;
-Nu trebuie să le porți atunci când dai înapoi;
-Instructorii care doar participă și dau sfaturi, nu trebuie să le poarte;
-Dacă nu le porți, ai șanse să plătești sume de bani pe amenzi sau pe pensii alimentare. Dacă nu-ți convine, în ambele cazuri poți contesta la judecătorie.
Diferenţe:
-în cazul nefolosirii centurii, nu se va declanșa airbag-ul, în timp ce în cazul nefolosirii prezervativului airbag-ul se va declanșa încă din prima zi și va crește constant până în luna a noua;
-centura o poți pune chiar dacă ești obosit și te simți cam moale;
-centura nu trebuie să o arunci după folosire;
-nu s-au inventat centuri cu gust de cireșe și chiar dacă s-ar inventa, nu s-ar gândi nimeni să guste din ele”.
Pagina lui Marian Godina de pe Facebook a fost temporar închisă, în vara anului trecut, şi s-a vehiculat că acesta ar fi fost sancţionat de superiorii sai după ce presa a preluat povestirile lui. Poliţistul de la Rutiera a respins însă atunci aceste afirmaţii: „nu am fost sancţionat în niciun fel şi nici nu fac obiectul vreunei cercetări administrative”.