Salonul Premianților 2016 își așteaptă publicul

940

Artiștii timișoreni au avut în anul proaspăt încheiat rezultate deosebite. Toate aceste reușite trebuie cunoscute de concetățenii noștri. Tocmai din acest motiv la galeria Helios din centrul orașului s-a deschis expoziția-salon a Premianților 2016.

Spre bucuria şi satisfacţia Consiliul de administraţie al Filialei din Timişoara a UAP şi a întregului colectiv al artiştilor plastici şi decoratori din Banat, şi pe parcursul anului calendaristic 2016, un număr de 30 artişti plastici profesionişti, membri ai Filialei din Timişoara a UAP, au fost distinşi cu prestigioase premii, medalii, diplome şi titluri, s-au remarcat clasându-se pe locuri fruntaşe la diferite expoziţii anuale, bienale, trienale, manifestări reprezentative, târguri, concursuri artistice organizate la Timişoara, în ţară şi peste hotare.

Szekernyés János președintele Filialei UAP este de acord că, la numărul de circa 250 de membri, cei 30 reprezintă un vârf destul de reprezentativ. Și-a dori ca anul viitor să fie mai mulți sau chiar alți laureați. Criticul de artă a remarcat lipsa totală a edililor locali „ce fac totul pentru cultural locală”. Evident doar în discursurile electorale.

Succesele, rezultatele remarcabile obţinute de către artiştii timişoreni trebuie să fie popularizate, să fie cunoscute pentru iubitorii de artă, pentru publicul larg şi colegii de breaslă prin organizarea şi deschiderea, în Galeria Uniunii din Piața Victoriei nr. 6, în perioda 26 ianuarie-22 februarie 2017, a Salonului Premiaţilor.

Vor fi prezenţi pe simeze şi stative, cu lucrări reprezentative, artiştii plastici: Daniel Nicu Apostu Teodorescu, Virginia Baz Baroiu, Natalia Veronica Bica, Sorin Bijan, Viorica Bocioc, Nataliţa Boeţi Radu, Constantin Catargiu, Viorel Cosor, Sorin Drăgoi, Laura Duduleanu, Suzana Fântânariu, Victor Gingiu, Emil Florin Grama, Gloria Grati, Ana Hoble, Alexandru Jakabhazi, Adriana Lucaciu, Diana Matiaş Popovici, Rafael Matiaş, Doina Mihailescu, Bogdan Constantin Nueleanu, Ciprian Radovan, Renéé Renard, Mihai Rotaru, Cristian Sida, Rodica Strugaru, Radu Tikanete, Lucia Trancota Ősz, Elena Minodora Tulcan, Leon Vreme.

De selecția și buna organizare s-a ocupat curatorul expoziţiei: graficianul Constantin Catargiu, profesor universitar de specialitate.

Criticul și istoricul de artă Ioan Iovan crede că expoziția se înscrie sub semnul armoniei. În opinia dânsului este o adevărată sărbătoare a întâlnirilor de artă, cum de altfel ar trebui să fie orice expoziție, un prilej de sărbătoare. Așa cum la biserică, de marile praznice, lumea se îmbracă frumos pentru a slăvi momentul, tot astfel ar trebui omagiată și expunerea muncii artiștilor. A fost șansa celor treizeci de a fi în fața unui juriu și de a fi apreciați. Dacă s-ar institui 300 de premii pentru fiecare nu ar mai exista diferențierea. Totul se raportează la nivelul la care se pune ștacheta cerințelor.

Expoziţia se poate vizita până în data de 22 februarie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.