Pentru că salba de parcuri de pe malurile canalului arată cam golașă după furtunile ce au mai rărit copacii, autoritățile locale au trecut la fapte. Au început plantările de copaci ornamentali pe faleza Begăi.
Dacă se vor prinde și vor supraviețui, noii pomi ar trebui să dea umbră și oxigen, acestea lipsind atât de mult cetățenilor orașului. E drept că va mai trece mult timp până atunci. Că doar puieții de acum nu vor ajunge din urmă falnicii pomi existenți de câteva zeci de ani.
Din păcate, la situația actuală au ”contribuit” nu doar furtunile, ci și tăierile haotice de arbori fără un plan foarte bine întocmit. Nu puține sunt cazurile în care copacii viguroși fără pic de putregai sau boală au căzut victime fierăstrașilor zeloși, dar nepricepuți. Nimeni nu plânge după arborii găunoși ce ar fi putut pune în pericol pietonii, dar problema este că au ajuns la foc și cei mai sănătoși.
Cum ochiul gazdei trebuie să fie peste tot, primarul Nicolae Robu a ținut să participe la aceste prime plantări de pomi.
„Avem bucuria ca astăzi să înceapă o acțiune de plantări masive de copaci pe malurile Begăi. Mai exact, de la podul Michelangelo până la podul Mihai Viteazul, pe ambele maluri. Vor fi plantate sălcii și magnolii. Dacă ne uităm la gropile deja pregătite vom vedea densitatea de copaci ce va fi aici… Din șase în șase metri sunt sălcii, iar între ele vor fi magnolii. Vom avea 230 de sălcii și 115 magnolii. Totul va fi superb când sălciile vor avea coroană mai mare și magnoliile înfrunzite și înflorite… Vom continua plantările…” a explicat edilul Timișoarei, convins de viitorul verde al urbei.
Urmează ca autoritățile locale să mai achiziționeze pomi ornamentali cu frunziș și cu flori roz pentru a realiza și alte tuneluri de flori pe malul Begăi, ca cel deja devenit celebru.