8 C
Timișoara
duminică 17 noiembrie 2024

Salamul de Sibiu a ajuns în Europa!…

„Salamul de Sibiu” a devenit cel de-al doilea produs românesc inclus în registrul celor ce poartă denumirea de „Indicație Geografică Protejată” (IGP).
Comisia Europeană a aprobat, în data de 19 februarie, cererea de înregistrare depusă de autoritățile române în acest sens.

Acest tip de salam este un preparat din carne crudă, uscat, asemănător cârnatului, acoperit cu un strat subțire de mucegai.
El este produs în București și în județele Bacău, Brașov, Covasna, Călărași, Ilfov, Prahova și, după cum sugerează și numele, Sibiu.
Primele referiri la producția și comercializarea lui datează din secolul al XIX-lea, el fiind denumit inițial „Salam de iarnă”.

„Salamul de Sibiu” se alătură celor peste 1.300 de produse deja protejate în Uniunea Europeană.

Pe 7 aprilie 2011, Comisia Europeană publica un regulament prin care Magiunul de prune de Topoloveni obţinea certificatul de indicaţie geografică protejată (IGP), care îi oferă pe piaţa comunitară atât o protecţie a proprietăţii intelectuale, cât şi vizibilitate pe o piaţă extinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

S-a stins din viață un antrenor legendar din sportul românesc

Bela Karolyi, legendarul antrenor alături de care Nadia Comăneci a scris istorie şi cel care a transformat SUA într-o putere internaţională în gimnastică, a...

John Malkovich a revenit la Timișoara cu spectacolul THE INFAMOUS RAMÍREZ HOFFMAN

Proiectul imaginat pentru anul Capitalei Europene a Culturii, proiect pe care, mai departe, îl construiește pentru viitor, face ca Teatrul Național din Timișoara să...

Citește și :