5.1 C
Timișoara
luni 17 martie 2025

Salamul de Sibiu a ajuns în Europa!…

„Salamul de Sibiu” a devenit cel de-al doilea produs românesc inclus în registrul celor ce poartă denumirea de „Indicație Geografică Protejată” (IGP).
Comisia Europeană a aprobat, în data de 19 februarie, cererea de înregistrare depusă de autoritățile române în acest sens.

Acest tip de salam este un preparat din carne crudă, uscat, asemănător cârnatului, acoperit cu un strat subțire de mucegai.
El este produs în București și în județele Bacău, Brașov, Covasna, Călărași, Ilfov, Prahova și, după cum sugerează și numele, Sibiu.
Primele referiri la producția și comercializarea lui datează din secolul al XIX-lea, el fiind denumit inițial „Salam de iarnă”.

„Salamul de Sibiu” se alătură celor peste 1.300 de produse deja protejate în Uniunea Europeană.

Pe 7 aprilie 2011, Comisia Europeană publica un regulament prin care Magiunul de prune de Topoloveni obţinea certificatul de indicaţie geografică protejată (IGP), care îi oferă pe piaţa comunitară atât o protecţie a proprietăţii intelectuale, cât şi vizibilitate pe o piaţă extinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Președintele CCIAT, Florica Chiriță, la Gala Antreprenorilor Italieni

Președintele CCIA Timiș, ambasador al investitorilor italieni în România Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica CHIRIȚĂ, a participat joi, 13 martie,...

Primăria Timișoara, prima administrație din România prezentă la cel mai mare târg imobiliar din lume

Timișoara participă, în premieră, la MIPIM – Festivalul Global Urban, cel mai important eveniment dedicat pieței imobiliare internaționale, care se desfășoară între 11-14 martie...

Citește și :