Primăria Municipiului Timișoara a finalizat lucrările de înlocuire a acoperișului corpului B al Liceului Teoretic „William Shakespeare”, situat pe strada Piața Romanilor, nr. 13. Lucrările au fost realizate prin bugetul local și au beneficiat și de finanțare de la Institutul Național Patrimoniului prin programul „Timbrul de Monumente Istorice”.
„Chiar dacă nu e pe lista proiectelor majore pe care le avem la școlile din Timișoara, a fost o lucrare urgentă și necesară. Clădirea de la Shakespeare este una de patrimoniu și mă bucur că prin această lucrare am rezolvat una din problemele majore ale imobilului. Avem mai multe investiții în derulare la infrastructura școlară: construim 82 de săli noi de clasă, pregătim proiectele pentru reabilitarea energetică și modernizarea claselor la mai multe școli precum Coandă, Alimentar, Aslan, Școala 1, și nu numai.
Bineînțeles, nu e de-ajuns, dar ne luptăm să obținem finanțări europene. Am obținut finanțare de curând pentru înlocuirea mobilierului vechi și dotarea școlilor cu echipamente IT. Apreciez mult munca profesorilor și directorilor care lucrează în interesul elevilor, așa cum este și la Shakespeare”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
În cadrul lucrărilor, învelitoarea acoperișului a fost înlocuită, iar jgheaburile și burlanele pentru evacuarea apelor pluviale au fost montate, astfel că apa de ploaie nu mai pătrunde în școală. De asemenea, s-a restabilit integritatea structurală a acoperișului și structura din pod a fost ignifugată.
„Vizita primarului ne-a onorat astăzi și ne dă speranță că putem rezolva problemele cu care se confruntă școala. Echipa de constructori care a muncit la acoperișul de la corpul B este o echipă de profesioniști. Au reușit în timp record, în mai puțin de o lună, să refacă acoperișul. Acum nu mai avem infiltrații când plouă în acea clădire, unde avem și biblioteca și clasele de primară și gimnazială. E un câștig pentru elevi și ne dorim constant să putem face mai mult pentru ei”, a declarat directorul liceului, Crepcea Claudiu.
Imobilul în cauză face parte din ansamblul urban „Fabric” (II) și este clasificat ca monument istoric, având codul LMI TM-II-a-A-06097. Investiția a beneficiat de finanțare prin programul „Timbrul de Monumente Istorice”, în cadrul subprogramului „Timișoara Capitală Europeană a Culturii”. Valoarea contractului de finanțare a fost de 100.000 lei și acesta a fost încheiat între Primăria Municipiului Timișoara și Institutul Național al Patrimoniului.
Lucrările de execuție au fost programate să se desfășoare pe o perioadă de 4 luni, însă au fost finalizate într-un timp mai scurt. În prezent, investiția se află în faza de recepție.
Valoarea contractului de execuție a fost de 378.377,62 lei, fără TVA, iar firma responsabilă de execuție a fost Restaurotim Construct SRL.