Paturile Secţiei contagioase – pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşita sunt ocupate. Secţia este supraaglomerată fiindcă zilnic, medicii au în îngrijire între 60 şi 65 de copii bolnavi de rujeolă. Până la această dată, în Caraș-Severin, doi copii au murit din cauza complicațiilor survenite în urma îmbolnăvirii de rujeolă.
Cazurile de rujeolă în rândul copiilor au dus la luarea unei măsuri restrictive în privința persoanelor care nu lucrează sau nu sunt internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita.
Măsura se aplică de luni, astfel ca rudele, apropiaţii sau cunoscuţii bolnavilor care se află la tratament, pe un pat de spital şi care au venit la unitatea spitalicească de pe raza oraşului – fiindcă măsura se aplică la toate cele trei staţionare al SJU, pentru a-i vizita sau pentru a le aduce diverse obiecte necesare pacienţilor, au descoperit că nu mai pot trece de poarta de la intrare, cum se întâmplase până acum.
Totul pentru că e carantină, ceea ce înseamnă că accesul vizitatorilor e interzis din motive medicale, aspect menţionat atât prin intermediul unui afiş lipit pe uşă şi la poarta spitalului, şi reamintit şi agenţii de pază aflaţi la intrarea în spital, dar şi personalul medical din incintă.
Fiindcă măsura s-a aplicat brusc, vizitatorii au fost lăsaţi să intre pentru puţin timp şi doar în intervalul celor două ore de vizită prevăzute anterior de conducerea spitalului pentru a putea duce unele obiecte necesare bolnavilor. În cazul în care numărul îmbolnăvirilor nu va scădea, este mai mult ca sigur că se va lua măsura carantinei totale şi nici un aparţinător sau persoană străină nu va mai intra în spital.
Momentan nu se ştie câtă vreme va rămâne valabilă această măsură, totul depinzând de numărul bolnavilor. Cu toate acestea, la această dată, în județul Caraș-Severin este criză de vaccin antirujeolic.
Sursa: infocs.ro