Un autoturism căzut într-o râpă și ajuns în pârâu, cu două victime în stare gravă, o viitură puternică ce rupe copaci și blochează un pod și albia râului, accidentând persoane aflate în zonă, mașini de intervenție la dezastre, voluntari, echipaje de ambulanță, sirene, autovehicule cu macara de eliberare a căilor de acces. Toate acestea s-au întâmplat miercuri, la Reșița. Din fericire a fost doar un exercițiu prin care s-a testat capacitatea autorității locale de a interveni, conform unui plan bine stabilit, la accidente, incendii și alte dezastre.
Exercițiul s-a desfășurat în cadrul unui proiect european transfrontalier, intitulat ”Flood prevention – for better life quality” (”Prevenirea inundațiilor – pentru o mai bună calitate a vieții”), derulat de administrațiile locale din Reșița și Kikinda (Serbia). Programul urmărește, printre altele, creșterea competitivității economiei în zona de graniță România-Serbia, precum și îmbunătățirea calității vieții din zona de graniță a ambelor țări. Tot pe acest proiect, cu un buget total de peste 960.000 de euro, Primăria Reșița a achiziționat o mașină de intervenție pompieri, un autovehicul de urgență cu coș telescopic, o autocisternă, un buldoexcavator, cinci corturi cu capacitate mare și cinci bărci gonflabile.
Exercițiul, desfășurat în prezența autorităților reșițene și a invitaților din partea ISU Semenic, Direcției de Sănătate Publică a județului, Jandarmeriei și a altor autorități, a fost unul complex, la care au intervenit membrii Serviciului Voluntar de Urgență al primăriei, echipaje de pe ambulanță, de la Enel. A fost prezentă și o delegație a localității Kikinda, partenera de proiect transfrontalier. Victimele accidentului auto au fost preluate, stabilizate și transportate la spital, autovehiculul implicat a fost ridicat. iar drumul eliberat. Apoi, au fost eliminate urmările viiturii care a blocat un pod și deci șoseaua Reșița-Stațiunea Secu. Exercițiul s-a încheiat după aproximativ două ore.