Românii din Banat și din țară care au animale de companie sunt expuși acestei boli periculoase!

754
caine

Potrivit unei analize realizate recent în Statele Unite, riscul de contaminare cu boala Lyme, transmisă de căpușă, este de două ori mai mare în rândul proprietarilor de animale, chiar dacă acestea sunt vaccinate și deparazitate corespunzător.

Boala Lyme este cea mai comună dintre afecțiunile transmise de căpușe în Statele Unite, riscul cel mai mare fiind observat în nordul țării. Cu toate acestea, și Europa se confruntă cu această problemă, România fiind și ea expusă riscului.

„Căpușele pot transmite boli oamenilor și animalelor de companie, în special în lunile călduroase când sunt cel mai active”, a declarat autoarea principală a studiului, Erin Jones, de la Departamentul pentru Sănătate și Igienă Mentală din Baltimore.

Echipa lui Jones a analizat date provenind de la 2.727 de gospodării din trei state în care boala Lyme este endemică: Connecticut, Maryland și New York. În peste o jumătate dintre gospodăriile incluse în studiu — 1.526 — erau prezenți un câine, o pisică sau ambele animale

În total, circa 31% dintre proprietarii de animale găsiseră o căpușă cățărându-se pe unul dintre membrii familiei, iar 19% dintre stăpânii de animale au declarat că au identificat o astfel de insectă atașată de pielea unuia dintre membrii familiei.  Aproximativ 20% dintre stăpânii animalelor de companie au găsit căpușe pe patrupedele lor.

Proprietarii din circa 88% dintre aceste gospodării utilizau pe animalele de companie o anumită formă de protecție contra căpușelor. Însă autorii studiului au notat că proprietarii de animale au descoperit căpușe pe acestea chiar dacă au utilizat soluții pentru prevenirea contaminării.

„Prevenirea mușcăturilor de căpușe prin evitarea zonelor împădurite, cu tufișuri, iarbă înaltă și substrat de frunze și utilizarea corespunzătoare pe piele și haine a insectifugelor și prin verificarea prezenței căpușelor după întoarcerea de afară reprezintă măsuri eficiente de protecție”, au subliniat cercetătorii.

sursă: reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.