România, pe primul loc în Uniunea Europeană, datorită județului Timiș!

2881

România a devenit principalul exportator de cereale din Uniunea Europeană. Afacerile din sectorul cerealelor s-au dublat în decurs de şapte ani în România, ajungând, în 2015, la peste 16 miliarde de lei, se arată într-o analiză realizată de compania KeysFin.

Peste 7000 de firme, cu mai mulţi de 40.000 de angajaţi, activează, în prezent, în acest domeniu. Faţă de 2009, numărul companiilor a crescut cu aproape 30%, cei mai mulţi cultivatori fiind înregistraţi în judeţele Timiş, Constanţa şi Teleorman.

În analiză se mai precizează că, potrivit ultimelor date furnizate de Comisia Europeană la sfârşitul lui mai 2017, România a devenit principalul exportator de cereale din Uniune.

1 COMENTARIU

  1. Regret, dar articolul dezinformeaza atat prin titlu, cat si prin continut… KeysFin spune altceva: cei mai numerosi (ca numar!) cultivatori sunt in Timis (550), urmat de Constanta (541), Teleorman (362), Ialomita (349), Calarasi (343), Braila (339), Arad (322), Tulcea (322) si Dolj (314). Asta inseamna doar ca Timisul are cei mai multi cultivatori ca numar, multi, dar marunti, nu inseamna nici pe departe ca Timisul este si cel mai mare exportator. Cel mai mare exportator roman (!) de cereale este Comcereal (Dolj) al lui Mihai Anghel. Subliniez, cel mai mare exportator roman, pentru ca sunt si exportatori straini care fac exporturi de cereale romanesti. Asta in ce priveste exporturile de cereale.
    KeysFin mai mentioneaza ca principalul jucator pe piata producatorilor de cereale in 2016 a fost Compania Agro-Chirnogi din Calarasi (grupului „Maria”). Pe locul al doilea, dupa Agro-Chirnogi Calarasi, este Agricost din Braila, iar pe locul al treilea este Plantagro-Com din Vaslui.
    La sfarsitul lunii mai 2017 Romania a devenit principalul exportator de cereale din Uniunea Europeana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.