Anul 2016 se apropie cu paşi repezi de final, iar autorităţile timişorene au tras linie şi-au numărat realizările. Poate cea mai importantă, în opinia primarului Nicolae Robu, este obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.
„Anul 2016 a fost unul bun, dată fiind victoria noastră în ceea ce priveşte obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021. Aşa ceva nu se obţine de două ori şi este o dobândire cu valoare istorică. Acum că am câştigat ne pregătim pentru anul 2021”, spune primarul Timişoarei.
Imediat apoi a fost depus un proiect, pe fonduri europene, pentru refacerea fostei Clinici de Deramtologie de pe strada Mărăşeşti. Dacă avem câştig de cauză, UE va aloca 5 milioane de euro pentru a transforma imobilul într-un spaţiu multicultural.
Una dintre marile realizări, spune primarul, este înnoirea parcului de tramvaie şi auto al RATT. Avem deja 7 tramvaie modernizate, cu 500.000 de euro fiecare, care vor circula toate prin oraş anul viitor. Şi vor mai veni alte 5.
„Vom primi până în febriuarie toate cele 20 de minibusuri şi voi continua să pun presiune pe RATT pentru a-şi optimiza sistemul de transport în comun al Timişoarei. Vreau să ajungem să avem un transport în comun exemplar”, spune Nicolae Robu.
Una dintre nerealizările Primăriei Timişoara este deschiderea unui muzeu al Revoluţiei. Cum garnoizoana se află încă în patrimoniul Consiliului Judeţean Timiş şi nu în cel al Ministerului Culturii, proiectul nu poate fi demarat. Mai mult, cei 3 milioane de euro pe care Ministerul Culturii era dispus să îi investească aici s-au pierdut.