Rezultate spectaculoase obținute de copii și tineri din Timiș pasionați de programare, la un important concurs

368
coderdojo

Mai mulți copii și tineri pasionați de programare au obținut rezultate spectaculoase în cadrul unei importante competiții globale de creativitate tehnică. 800 de proiecte dezvoltate de aproximativ 1.200 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani din peste 20 de țări au fost prezentate la evenimentul CoderDojo Coolest Projects Awards 2016.

Delegația din România a fost reprezentată de 45 de copii și 12 mentori de la mai multe cluburi CoderDojo din țară, printre care și cele din Dumbrăvița, Giroc, Moșnița Nouă și Timișoara. La finalul competiției, participanții români au fost declarați câștigători la două dintre cele șase categorii de concurs. În total, au câștigat două premii speciale ale sponsorilor și au primit patru premii runner-up.

Copiii și tinerii din județul Timiș participanți la concurs au prezentat proiecte de-a dreptul inedite. Astfel, Adrian Garovăț, Alexandru Pop și Vlad Fara, de la CoderDojo Timișoara, au realizat un proiect care utilizează rețele neuronale pentru detectarea persoanelor dintr-o zonă supravegheată video și managementul informațiilor generate în vederea asigurării siguranței acestora în situații de urgență. De asemenea, Sebastian Maleș, Fineas Silaghi și Emanuel Covaci, tot de la CoderDojo Timisoara, au prezentat un proiect care facilitează atragerea de sprijin din comunitate pentru rezolvarea unor sarcini. Totodată, un Ștefan Juravle, în vârstă de 11 ani, din Giroc, a prezentat un joc de ping-pong pe calculator, iar Laura Chirilă, 13 ani, din Dumbrăvița, a fost premiată pentru un robot comandat prin mișcarea mâinii libere în fața unui senzor.

CoderDojo este o mișcare și o rețea internațională de cluburi de educație informală, gratuită, deschisă, în domeniul programării, pentru copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 7-17 ani, bazată pe implicarea voluntară a unor mentori proveniți din rândul celor mai buni liceeni, studenți, freelanceri, angajați sau antreprenori din domeniul IT. La CoderDojo, copiii participanți învață și aplică tehnologii diverse, creând jocuri, aplicații pentru telefoane mobile, pagini web, programe și soluții web, implementări din zona hardware și robotică. Zona Metropolitană Timișoara este teritoriul cu cea mai densă rețea de cluburi CoderDojo din Europa Continentală, numărând 13 dojo-uri active, dintre care nouă funcționează în Timișoara, iar patru în comunele Dumbrăvița, Moșnița, Giroc și Săcălaz. Aici, aproximativ 350 de copii participă săptămânal la diferite activități, învățând de la circa 100 de mentori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.