2.2 C
Timișoara
joi 21 noiembrie 2024

RETIM și ADID Timiș pornesc controalele recipientelor de colectare | FOTO-VIDEO

Deși există de mult timp obligația depunerii selective a deșeurilor în pubele de gunoi acestă cerință este respectată doar „selectiv”. Unii sunt conștiincioși alții mai puțin. Reprezentanții Retim recunosc că a sporit numărul celor ce selectează gunoiul dar încă se mai găsesc deșeuri reciclabile în containerele menajere. Dar e acum se vor lua măsuri mult mai severe împotriva celor recalcitranți.

Luni a pornit evenimentul care marchează începerea controalelor recipientelor de colectare deșeuri în cadrul campaniei „Eticheta Roșie”. Această inițiativă desfășurată în parteneriat strâns între RETIM Ecologic Service S.A. și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID Timiș) și are la bază un mesaj important: „Ferește-te de Eticheta Roșie! Colectează separat, neapărat”.

Așa cum s-a subliniat eja, legislația națională impune reguli stricte și sancțiuni pentru colectarea deșeurilor. Prin această campanie, se dorește atragerea atenției asupra consecințelor grave ale nerespectării regulilor de colectare separată.

În zonain preajma stadionului s-a putut asista la demonstrația practică a primelor controale ale recipientelor de colectare, efectuate de echipele mixte formate din reprezentanții RETIM, ADID Timiș și autoritățile locale. Controlorii au arătat cum se aplică măsurile necesare în cazul nerespectării regulilor, conform legislației în vigoare.

Acest demers are la bază Ordonanța de Urgență nr. 92/2021, care impune producătorilor și deținătorilor de deșeuri obligația de a colecta separat și de a nu amesteca deșeurile menajere cu alte tipuri de deșeuri. Operatorii de colectare, precum RETIM, au responsabilitatea de a verifica și de a aplica penalizări în cazul nerespectării acestor prevederi legale.

Ne dorim să îndemnăm toți cetățenii din Timiș să se implice activ în activitatea de colectare separată a deșeurilor, contribuind astfel la pregătirea lor pentru reciclare și la evitarea consecințelor financiare nedorite. Prin acțiunea colectivă, se dorește construirea unei comunități informate și responsabile.

Acțiunea este importantă și care va avea un impact semnificativ asupra protejării mediului și a comunității urbane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

O femeie de 32 de ani a ajuns la spital după ce s-a izbit într-un cap de pod

O șoferiță de 32 de ani s-a izbit cu mașina într-un cap de pod. S-a întâmplat pe Calea Lugojului. Femia a pierdut controlul volanului. „O...

Copiilor de la Jean Louis Calderon le este dor de colega lor Natalia. Învățătoarea: „(…) parcă e gol în clasă”

Au trecut aproape două săptămâni de când micuța Nati s-a stins din viață. Elevii din clasa a IV-a, din ciclul primar Liceul Jean Louis...

Citește și :