RETIM colectează DEEE-urile. Unde pot depune timișorenii electricele și electrocasnicele uzate

431

Deși sună cam încifrat, aceste DEEE-uri nu sunt deloc ceva de speriat și nici nu sunt chestii secrete. Toată lumea le are în casă și se folosește de ele în traiul de zi cu zi. Ne fac viața mai ușoară în toate domeniile,dar în același timp sunt o pacoste când devin inutile prin defectare. Sunt banalele aparate elecrice de care suntem înconjurați la muncă, acasă, pe stradă sau în magazine. Adică acele obiecte ce au în interior sârme, becuri, bobine, transformatoare, diode ori tranzistoare și câte și mai câte. Utilitatea lor încetează când apar altele mai performante ori dacă se ard. De cele mai multe ori, chiar dacă mai funcționează nu se mai găsesc consumabile sau unele banale piese de schimb. Trebuie aruncate. Dar unde și cum? La aceste probleme are răspuns firma specializată Retim.

Directiva UE privind deşeurile de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice – DEEE, transpusă în legislaţia română prin HG 1037/2010, la art. 5, alin. 1, obligă autorităţile publice locale să colecteze separat DEEE de la gospodăriile particulare. Primăria municipiului Timişoara a stabilit, împreună cu operatorul de servicii publice de salubrizare RETIM Ecologic Service SA, trei puncte de colectare a acestor tipuri de deşeuri pe următoarele locaţii:
1) punct colectare DEEE – Str. Energiei nr. 3 (zona Calea Şagului);
2) punct colectare DEEE – Calea Moşniţei nr. 2;
3) punct colectare DEEE – Aleea Avram Imbroane nr. 70.

Punctele de colectare sunt dotate cu containere speciale, în care cetăţenii pot depune următoarele tipuri de deşeuri de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice:
– aparate de uz casnic de mari dimensiuni
– aparate de uz casnic de mici dimensiuni
– echipamente informatice şi de telecomunicaţii
– echipamente de larg consum
– echipamente de iluminat
– unelte electrice şi electronice (cu excepţia celor industriale fixe de mari dimensiuni)
– jucării, echipamente sportive şi de agrement
– dispozitive medicale (cu excepţia tuturor produselor implantate şi infectate)
– instrumente de supraveghere şi control
– distribuitoare automate.

Programul de funcţionare a acestor puncte de colectare este luni – sâmbătă, între orele 08.00 – 20.00.

Cetăţenii pot obţine informaţii suplimentare referitoare la tipurile de deşeuri ce se colectează la punctul de colectare cel mai apropiat, precum şi despre modul de pregătire şi de preluare a deşeurilor, la sediul RETIM Ecologic Service SA, telefon 0256/499.490 sau 499.537.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.