-0.9 C
Timișoara
duminică 19 ianuarie 2025

Rețetă Pomișor de Crăciun

Rețetă Pomișor de Crăciun- rețeta cu care îi vei înveseli pe toți cei din jurul mesei!

Ingrediente Pomișor de Crăciun:

✽ 230 ml lapte

✽ 75 g unt

✽ 70 g zahăr

✽ 2 pliculeț‑e zahăr vanilat

✽ 450 g făină

✽ un praf sare

✽ un plic drojdie uscată

✽ un gălbenuș

✽ o lingură lapte

✽ zahăr pudră, pentru servit

 

  1. Laptele ­și untul se pun pe foc cât să se încălzească ­și să se topească, fără a fierbe. Apoi, se pun într-un vas mai mare.

2 Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, făina, drojdia. Se frământă, apoi se împarte aluatul în 11 bucăți, 10 pentru globulețe ­și una pentru piciorul pomi­șorului. Se acoperă cu un ­șervet curat de bucătărie ­și se lasă la crescut pentru o oră.

3 Se pun bilele crescute în tava de copt tapetată cu hârtie, respectând dimensiunile ș­i modul de aș­ezare pentru a forma un pomi­șor de Crăciun.

4 Se unge pomiș­orul format cu gălbenuș­ amestecat cu lapte ­li se coace 20 de minute.

Se scoate ­și se lasă la răcit. Se serveș­te pudrat cu zahăr.

 

Sursa: libertateapentrufemei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO – VIDEO | La pomul lăudat să te duci, totuși, cu sacul?! Ce așteptări au locuitorii Timișoarei la început de 2025

Am intrat în 2025 cu multe focuri de artificii neobservate pe cerul plin de ceață al Timișoarei și cu multe dorințe exprimate direct sau...

Franzdorful industrial de la poalele Semenicului a devenit în timp Văliugul turistic de azi

Ce bănățean să fii să nu fi auzit, măcar în treacăt, despre Văliug? Numele este așa de cunoscut încât unii nici măcar nu-și mai...

Citește și :