-0.9 C
Timișoara
duminică 19 ianuarie 2025

Remiză pe teren propriu pentru Politehnica

Politehnica Timişoara a remizat în runda a 13-a a Ligii 2, scor 1-1 (0-0), pe teren propriu cu CSC 1599 Şelimbăr. Oaspeţii au deschis scorul prin Adrian Cîrstean, pentru ca Alin Ignea să egaleze imediat în urma unui penalty. În prelungirile partidei echipa timișoreană trebuia să mai beneficieze de o lovitură de pedeapsă, după o intervenţie a portarului Gal asupra lui Mera.

Prima parte a partidei a fost una echilibrată şi destul de solidă pentru ambele părţi. Politehnica a avut prima şansă mare de gol, prin Doru Andrei, care a ţintit transversala de la distanţă în minutul 6 al partidei. Oaspeţii au replicat prin şutul lui Boboc din marginea careului, respins bine de Păduraru (min. 23). Iar patru minute mai târziu o lovitură de colţ l-a găsit pe Scutaru în careu, dar lovitura de cap a fundaşului nostru, care azi a bifat meciul 100 de campionat în tricoul echipei noastre, a fost reţinută de Gal. Imediat voleul lui Ignea, tot după un corner, a trecut puţin peste buturi (30). Minutul 44 a adus o bară şi pentru oaspeţi, la şutul lui Vodă, tot din afara careului, mingea căzând pe transversală.

Startul reprizei a doua a adus şi deblocarea tabelei. Din minutul 48 a fost 0-1, deoarece Cîrstean a profitat de respingerea greşită a lui Sofran şi a punctat din interiorul careului. La un minut distanţă însă Alin Ignea a fost împiedicat neregulamentar în celălalt careu de Biatoumoussoka şi tot mijlocaşul nostru a egalat de la punctul cu var (min. 51) cu un şut în dreapta tânărului Gal. După şansele lui Scutaru (55) şi Ursu (64), a venit şi rândul lui Mera să lovească bara adversă, după un „cap” cu două minute rămase din timpul regulamentar. Golul putea veni şi în minutul 90, dar faza încâlcită din careul oaspeţilor, cu multe reluări blocate, s-a încheiat cu un şut din cădere, alături, trimis de Lazăr. Prelungirile au adus o fază controversată în careul celor de la Şelimbăr. „Libera” lui Ignea a fost ajunsă de Mera, care a fost lovit în zona capului de goalkeeperul Gal în mijlocul careului, dar arbitrul Marius Chiorean a dictat fault în atac.

Politehnica a rămas pe locul 15, cu 11 puncte. Următorul joc la nivelul Ligii 2 va fi pe terenul celor de la FC Braşov.

POLITEHNICA: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – D. Radu (57, Bîrnoi), Lazăr, Ignea, D. Andrei – Ursu, Gerbi (57, Zaluschi). Pe bancă: Murariu – Bocşan, Moţiu, S. Costea, Haţegan. Antrenor: Nicolae Croitoru.

CSC 1599 Şelimbăr: Gal – Vodă, Natea, Biatoumoussoka, Tătar (cpt.) – Antone (46, Al. Luca), Boboc (90, R. Crişan), Cărăruş, Yameogo (82, Roşu), Ciocâlteu (82, Monea), Cîrstean (71, Goh). Pe bancă: Vâtcă – Curtean, T. Suciu, Vişa. Antrenor: Eugen Beza.

„Nu ştiu cum a arătat jocul, aveam nevoie de puncte. Aveam nevoie de trei puncte, erau foarte importante pentru noi! Din păcate nu am reuşit să le obţinem. Din păcate, iarăşi greşeli care ne surprind… Jocul a fost poate mai bun ca în alte meciuri, ne-am şi creat câteva situaţii, am avut şi două bare, sperăm ca jocul să crească, măcar să căpătăm puţină încredere şi în următoarele două săptămâni să punem la punct lucrurile pe care încă nu reuşim să le arătăm în joc… La golul lor e o fază simplă, o minge care putea fi îndepărtată fără niciun fel de problemă. Eu cred că pe parcursul jocului am fost atenţi să nu le dăm spaţii, să nu-şi creeze situaţii de gol. Nici nu cred că şi-au creat foarte multe situaţii. Au avut într-adevăr şi ei o bară printr-un şut de la distanţă. Am încercat să punem în pericol poarta adversă. Chiar dacă nu ne-am creat multe situaţii de gol. Dar au fost câteva şi aici trebuie să insistăm, dacă vrem să câştigăm trebuie să înscriem””, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

Urmează o pauză în campionat, alb-violeţii urmând să dispute în weekend-ul viitor un joc amical cu CSC Peciu Nou.
Eugen Beza a spus:
„Era normal ca cei de la Poli să vină peste noi, pentru că nu-i ajuta un rezultat de egalitate, sunt într-o situaţie dificilă, de aceea l-am băgat şi pe Crişan. Am mai câştigat în talie, ştiam că o să vină cu mingi lungi. Nu m-a surprins faptul că s-au aruncat în atac, era normal. Când eşti în dificultate şi ai ceva în buzunar e bine să ţii ce ai, nu ce ai fi putut avea. Astăzi nu am făcut un joc cum ne-am fi aşteptat. Am fost foarte nervoşi. Un pic fizic nu am fost proaspeţi, mă aşteptam. Mi-a fost frică de jocul acesta pe plan psihologic pentru că veneam după o serie de rezultate foarte bune cu echipe din zona de sus a clasamentului. Şi întotdeauna o victorie mare, cum au păţit şi cei de la Poli, adică mă gândeam că Poli o să piardă la Dej, pentru că e foarte greu să conectezi jucătorii la importanţa jocului viitor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Timișoara, promovată ca destinație turistică de top la Târgul de turism de la Viena alături de Oradea și Sibiu

Sibiul, Timişoara şi Oradea, cele trei destinaţii turistice din România, se promovează împreună, într-un stand amenajat la Târgul de turism care are loc zilele...

Atentatul de la Timișoara care s-a soldat cu 4 morți și 72 de răniți

Legionarii și atentatul de la Timișoara din 1938. Luna noiembrie 1938 a marcat un val de atentate ale legionarilor. Vizate au fost personalități publice declarate...

Citește și :