Violonista Diana Moș împreună cu pianista Cristina Popescu-Stănești vor susține un recital cameral joi, 10 februarie, de la ora 19, la Sala Capitol. Diana Moș, absolventă a Universității Naționale de Muzică din București la clasa de vioară a profesorului Daniel Podlovschi, este profesor universitar la disciplina Muzică de cameră, în cadrul aceleiași instituții. Din 2016 este rector al Universității Naționale de Muzică din București.
Ca solistă, abordează repertorii diverse, dintr-o arie stilistică variată, de la clasic la contemporan, cu o afinitate pentru muzica nouă, pe care o promovează ca membră a formației Profil. Activitatea sa concertistică, preponderent camerală, cuprinde prime audiții din repertoriul românesc și universal și se completează cu înregistrări Radio și TV, precum și realizarea mai multor CD-uri. A participat la numeroase festivaluri, în țară și în străinătate, precum Festivalul George Enescu, Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, Festivalul World Music Days – SIMC 1999, Toamna Varșoviană, Rumänische Kulturtage Berlin, Culturescapes Rumänien Elveția, Intersonanzen – Brandenburgisches Fest der neuen Musik Potsdam etc., promovând îndeosebi muzica românească.
În 2010 a câștigat Bursa George Enescu oferită de Institutul Cultural Român pentru un stagiu la Cité des Arts în Paris. Este autoarea cărții intitulate Introducere în hermeneutica discursului muzical, elaborate ca urmare a studiilor doctorale realizate sub îndrumarea profesorului Nicolae Brânduș și avându-l ca profesor consultant pe maestrul Dinu Ciocan.
Pianista Cristina Popescu-Stănești a absolvit Conservatorul din București în anul 1991, iar între anii 1995 şi 1998 a urmat cursuri de perfecţionare în Germania, la Staatliche Hochschule für Musik, Trossingen. În ambele centre universitare a studiat cu pianistul și profesorul Gabriel Amiraș. Activitatea sa artistică cuprinde recitaluri solistice şi camerale – pe scene din România, Anglia, Grecia, Spania, Germania, SUA, Italia – înregistrări şi numeroase participări la cursuri de măiestrie. A fost pianist acompaniator în cadrul Festivalurilor Internaționale Sergiu Celibidache și KSB Academica, precum și pianist oficial la concursurile internaționale Jeunesse Musicale, Bayreuth International Competition, Gheorghe Dima (Cluj-Napoca), Yamaha Scholarship Competition și la Concursul Internațional George Enescu (secțiunea vioară).
În anul 2018 a susținut cursuri de măiestrie pentru studenții pianiști, specializarea acompaniament, la Conservatorul din Trieste, Italia. În anul 2011, Cristina Popescu Stănești a obţinut titlul de Doctor în muzică, iar teza sa, cu titlul Concepţia interpretativă în Miroirs şi Gaspard de la Nuit de Maurice Ravel a fost tipărită în anul 2015. Este de asemenea autoarea mai multor articole dedicate pedagogiei pianistice, publicate în volumul Porți deschise și în revista Akademos, la editura UNMB. În prezent este conferențiar universitar doctor și decanul Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică din București.
Prețul biletelor și programul casieriei pot fi consultate aici.