Judecătoria Reşiţa s-a pronunţat în dosarul în care Florin Ştefu, şeful unui de centru de plasament de tip familial de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, a fost judecat pentru purtare abuzivă în raport cu copiii instituţionalizaţi, fiind condamnat la şase luni de închisoare, cu suspendare şi cu un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni.
Instanţa reşiţeană aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de dispoziţiile art.66 Cod Penal, respectiv: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, precum şi dreptul de a ocupa funcţia de şef de centru al Complexului de Servicii Sociale Reşiţa şi de a desfăşura orice fel de activitate în cadrul vreunei unităţi de asistenţă socială din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pe o durată de 2 ani şi 6 luni, după executarea pedepsei principale.
Totodată, instanţa obligă inculpatul ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin.2 lit.b Cod pen. impune inculpatului: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Reşiţa sau în cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.
Şentinţa nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel.
Sursa: Argument CS