Nu sunt puţini timişorenii care să nu se fi confruntat cu probleme din pricina instalaţiilor de apă. Şi nu sunt puţini timişorenii care au aşteptat zile în şir pentru intervenţia Aquatim. Pe timp de iarnă, angjaţii operatorului de apă intervin şi mai greoi, iar societatea pune răspunderea potejării conductelor şi cazanelor pe umerii timişorenilor.
„Clienților le revine responsabilitatea protejării de îngheț a contoarelor montate pe proprietatea lor și vor suporta cheltuielile aferente, când contorul s-a defectat nefiind protejat suficient. Intervențiile la instalațiile de apă pe timp de iarnă sunt mai dificile, iar în ceea ce privește contoarele de branșament sparte din cauza înghețului, sunt situații în care costurile înlocuirii vor fi suportate de către clienți”, transmite Aquatim.
Şi clienţii Aquatim mai au responsabilităţi. Societatea de apă le transmite şi cum să îşi facă curăţenia de toamnă – iarnă în propriile curţi.
„Curățenia de toamnă din curte și grădină cuprinde și instalațiile de apă. Astfel, căminele, capacele şi ramele acestora trebuie curăţate de praf, pământ sau moloz. Sub capacele din tablă este indicat să se pună o folie din plastic. Robinetele din căminele contoarelor trebuie verificate, reparate sau înlocuite, unde este cazul. Ca regulă generală, instalaţiile de stropit din curţi şi grădini, fântânile decorative sau piscinele trebuie golite în sezonul rece”, mai transmit reprezentanţii Aquatim.