La Timișoara, se pare că promisiunile administrației locale rămân doar pe hârtie sau, mai rău de atât, sunt doar vorbe în vânt. Un exemplu ar fi situația skatepark-ului care ar fi trebuit să fie, până astăzi, realizat, în Parcu Central ”Anton Scudier” din Timișoara.
În aprilie 2015, municipalitatea timișoreană semna contractul pentru demararea lucrărilor la skatepark. Atunci se dădeau asigurări că acesta va fi gata la sfârșitul lunii iulie, a aceluiași an. În plus, cei de la conducere promiteau că noua locație va fi una de standarde din cele mai ridicate, aici putând fi desfășurate și competiții internaționale, pe viitor.
„Skate-park-ul va cuprinde diverse obiecte din beton prefabricat și racordurile între aceste obiecte se vor face cu betoane turnate și cu materiale specifice acestui domeniu. Am ținut ca ceea ce facem să fie foarte serios, să fie la un nivel la care să fie permis tinerilor Timișoarei să se pregătească și să participe la competiții de cel mai înalt nivel, la competiții internaționale. Vom și încerca să găzduim astfel de competiții după ce parcul va fi amenajat”, explica atunci conducerea administrației timișorene.
Investiția, care se ridică la aproximativ 500.000 de euro, a rămas doar un ”mit” pentru amatorii de skateboarding. În prezent, tinerii din Timișoara au închiriat una dintre halele Timco, unde au improvizat un fel de skatepark pentru a putea practica sportul preferat.
Legat de viitorul skatepark ce ar fi trebuit să existe demult în Parcul Central, există procese și litigii care nu mai iau sfârşit, între firma care ar fi trebuit să demareze lucrările și administrațtia locala. Locul unde ar trebui să apară skateparkul arată ca după război, plin de moloz, de grămezi de pământ sau şanţuri, unde mai degrabă poţi să te accidentezi, și nu să practici un sport. Sunt aproape trei ani de zile de când amatorii de skateboarding ar fi trebuit să se bucure de practicarea un asemenea sport.
Firma care a câștigat licitația primăriei a acuzat greșeli de proiectare, așa că a sistat lucrările. A reușit să facă doar 1 la sută din ele, adică a spart placa de beton de pe terenul pus la dispoziție. Primăria nu a plătit nimic pentru ”lucrări”, dau asigurări oficialii primăriei, care au decis să ”rupă” contractul și să ceară despăgubiri de aproximativ 212.000 de euro firmei care ne-a lăsat fără skatepark.
Valoarea contractului semnat din 10 aprilie 2015 era de aproape 500.000 de euro.
Mihaela Păunescu