-0.9 C
Timișoara
duminică 19 ianuarie 2025

Proiectele viitoare din Timişoara, cazuri de dezbatere în rândul internauţilor. Ce se putea realiza în locul lor?

Proiectul fântânii muzicale, a fost, iniţial, destinat Parcului Botanic din Timişoara. În 3 decembrie a anului trecut, s-a impus chiar şi un sondaj intitulat “Fântâna muzicală în Parcul Botanic din Timişoara”.

Potrivit paginii “Timişoara de altădată” de pe reţeaua de socializare Facebook, unde a şi fost creat sondajul de opinie, au răspuns 637 de persoane dintre care o proporţie de 27,9% au răspuns afirmativ, iar restul de 72,1% de persoane au răspuns cu NU, anul trecut în decembrie. În prezent, nu se mai pune problema Parcului Botanic, din motive precum cercetarea arheologică a zonei parcului sau locația aleasă neprielnic, regăsindu-se între spital și un azil de bătrâni, potrivit discuţiei din cadrul unei dezbateri la Primăria Timişoara desfăşurată acum câteva zile.

“Parcă asta intereseaza pe cineva?… Parcurge oraşul de la Sinaia până în piaţa Traian şi ţi se rupe sufletul cum clădiri istorice de o inestimabilă valoare, se află într-o paragină cruntă. Muzeul Banatului, o dată mândria oraşului, stă de 10 ani şi mai bine, în renovări perpetue, maşinile turistice electrice ce nu pot circula, neputând fi înmatriculate, patinoarul din Parcul Copiilor unde nimeni nu merge nici vara, nici iarna, vaporaşele care au ieşit din garanţie, adunând mătasea broaştei pe malul Begheului, Piaţa Badea Cârţan care se renovează, dar nu se mai renovează, ş.a.m.d.)”, scrie într-un mesaj, la o pagină de site mass-media, un internaut.

O altă tânără povesteşte într-un comment la sondajul de opinie sus-menţionat că acele “clădiri din centrul Timişoarei, în majoritate au fațada deplorabilă, străzile nu sunt asfaltate cum se cuvine, semafoarele nu sunt sincronizate şi lista ar putea continua…chiar ne lipseşte doar frişca de pe tort, când „tortul” n-are nici măcar blatul?!”.

“Este la fel de fără variante ca cel al dlui primar. Sunt oameni care vor fântâna, dar nu în acel parc unde este un spital și un azil de bătrâni. Muzica probabil îi va deranja. Eu am văzut fântâni în diverse orașe și sunt un punct fain de atracție în serile toride de vară. Vin sute de părinți și bunici cu copii care dansează pe muzica lui Strauss, mimează interpretarea la instrumente muzicale etc. E o adevărată plăcere să-i privești”, este de părere o internaută, la comment-urile sondajului de opinie.

Dacă acum 10 zile se vorbea despre un stadiu de prefezabilitate în ceea ce priveşte realizarea unui metrou în Timişoara care să lege aeroportul oraşului de ieşirea din oraş spre Şag, în prezent, se vor aloca peste 100.000 de lei pentru realizarea liniei de metrou.

vaporas tm“Rugineşte Vaporetto de doi ani, inaugurat dom’le cu surle şi trâmbiţe şi acest domn primar vrea metrou. E bun metroul, dar dacă aceia din capitală nu-s în stare să facă un tronson de la revoluţie, în Timişoara cu atât mai puţin, mai ales că nu primeşte bani. Noi nu avem centură cu o bandă pe sens măcar şi visăm la metrou? Avem transport în comun de toată jena şi vrem metrou? În Şagului stă linia de tramvai în stand-by, linie facută de investitor, ştiţi voi, linia de duce la mall stă din cauza unui container de monitorizare aer – ce nu poate fi mutat – iar noi vrem metrou? Hai să continuăm cu fântânile muzicale că astea sunt proiecte realiste şi se pot realiza”, scrie un alt cititor pe o altă pagină de media.

Alt internaut îşi spune punctul de vedere: “De tramvai suspendat nu a auzit nimeni? E mult mai ieftin şi uşor de construit decât un metrou şi sub rămâne loc de spaţiu verde, drum, pistă de biciclete. Se vrea metrou în mlaştină”.

“Metroul peste tot a ajutat enorm transportul. Deci nevoie există. E altă treabă, dat fiind solul din TM, mlăştinos şi va fi foarte greu de realizat”, opinează alt internaut.

Pentru alte detalii legate de banii alocaţi fântânii muzicale, Sălii Polivalente sau liniei de metrou, cât şi despre alte sume alocate altor domenii publice, regăsiţi în articolul https://www.banatulazi.ro/timisoara-are-buget-fantana-metroul-si-sala-polivalenta-raman-la-finantare-suma-care-merge-catre-proiectele-sf/

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :