Proiectele Timişoara Capitală Culturală Europeană ar putea fi gestionate de Casa de Cultură a Municipiului

151

Primarul din Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat că o instituţie din subordinea Primăriei, Casa de Cultură a Municipiului, ar putea să îşi asume implementarea proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană. Un proiect de hotărâre în acest sens se va regăsi pe masa consilierilor locali la şedinţa de plen din 7 iulie.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a explicat care sunt planurile sale privind proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană.
”Formula juridică pe care noi, Primăria Timişoara, o considerăm cea mai potrivită să gestioneze implementarea proiectului «Timişoara – Capitală Culturală Europeană» este o structură a administraţiei publice a oraşului, cu personalitate juridică, similară, sub aspectul legislaţiei ce-i stă la bază, Casei de Cultură a Municipiului, structură care se va numi «Centrul de Proiecte Culturale şi Administrare a Moştenirii Capitalei Culturale Europene». Intenţionăm să înfiinţăm această structură în şedinţa de Consiliu Local de marţi, 07.07.2020. Menţionăm că, presupunând, prin absurd, că această formulă nu va fi agreată de Comisia Europeană – deşi semnalele neoficiale primite până la această oră sunt încurajatoare-, există variante alternative, unele constituite deja în precedente”, a scris Robu.
Robu a anunţat că pentru proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană va fi alocată suma de 3 milioane de lei chiar în şedinţa CLT de marţi.
”Până când noua structură va fi operaţională, implementarea proiectelor culturale angajate prin dosarul de candidatură se va face prin Casa de Cultură a Municipiului. În acest sens, pentru a se câştiga timp, în şedinţa de Consiliu Local de marţi, se va decide, pe de o parte, alocarea unei sume duble faţă de cea de anul trecut –3 milioane lei, în loc de 1.5 milioane lei- pentru finanţarea nerambursabilă de proiecte culturale reprezentând angajamente din dosarul de candidatură sau consonante cu acestea. Perioada de depunere a cererilor de finanţare va fi 27.07.2020 – 31.07.2020, până în 27.07.2020 fiind lăsat timp de studiu al dosarului de candidatură şi elaborare a cererilor de finanţare”, a mai scris Robu.
Potrivit edilului municipiului Timişoara, jurizarea cererilor de finanţare va fi făcută de doi experţi europeni din domeniu.
”Jurizarea cererilor de finanţare referite la punctul 2 va fi făcută de o comisie din care subsemnatul voi propune să facă parte cele două personalităţi europene deja cu implicare la momentul curent în proiectul ”Timişoara –Capitală Culturală Europeană”, Ulrich Fuchs –director de program Marseille 2013 şi Linz 2009- şi Martin Heller –director artistic Linz 2009-, directorii instituţiilor culturale emblematice ale oraşului –Teatrul Naţional, Opera Română, Filarmonica Banatul, Teatrul German, Teatrul Maghiar sau reprezentanţi desemnaţi de ei, 3 personalităţi culturale locale şi câte un reprezentant al Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Ministerului Culturii”, a menţionat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.