Un număr de 21 de proiecte care promovează mersul pe bicicletă și educația rutieră au fost selectate în urma apelului de proiecte pe Fondul RO Bike Valley ediția 2022-2023.
Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon România anunță cele 21 de proiecte câștigătoare ale apelului de proiecte pe programul RO Bike Valley, ce vor primi finanțare în 2023 pentru promovarea mersului pe bicicletă, educației și inovației, în județele Timiș, Arad și Caraș-Severin.
În 2023 prin Fondul RO Bike Valley vom oferi finanțări nerambursabile în proporție de 100%, sub formă de granturi între 4.000 și 15.000 lei. Valoarea fondului disponibil pentru acest apel este de 200.000 lei.
A fost o „luptă strânsă” și am avut de analizat multe propuneri bune, dar considerăm că am reușit să selectăm acele proiecte care se pliază cel mai bine pe spiritul și valorile Ro Bike Valley. Le dorim succes în implementare tuturor echipelor, și spor în a transforma mersul pe bicicletă într-o practică zilnică și distractivă, cu responsabilitate și dedicare. (Daniela Chesaru, Director executiv Fundația Comunitară Timișoara).
În urma apelului deschis de proiecte din luna octombrie 2022 au fost consiliate 52 de echipe. În total s-au depus 32 de proiecte, care au trecut printr-un proces de selecție, în urma căruia au fost alese cele 21 proiecte câștigătoare:
● ARAD MTB Trophy, ACS Sport Competition, jud. Arad
● Cu bicicleta prin comuna mea, Școala Gimnazială „Dimitrie Țichindeal”, Becicherecu Mic, jud. Timiș
● Eco-trasee montane, ediția a II-a, Grup de inițiativă Bocșa Pedalează, jud. Caraș Severin
● Bella Bike, Grup de inițiativă Bella Bike, jud. Caraș Severin
● Magic bike, Grup de inițiativă Magic Bike, jud. Caraș Severin
● Pedalează pentru sănătate și independență, Asociația „Ajutorul copiilor pentru viața”, jud. Caraș-Severin
● Edu Bike, Școala Gimnazială ”Gheorghe Frățilă” Glimboca, jud. Caraș Severin
● SPORTO-CICLETA, Școala Gimnazială Anișoara Odeanu Lugoj, jud. Timiș
● Promovarea turismului pe bicicletă, Școala Gimnazială Nițchidorf, jud. Timiș
● BiciTOUR de Fibiș – Ediția a III-a, Asociația „Piticii Monei”, jud. Timiș
● GioLive, grup de inițiativă GioLive, jud. Caraș Severin
● 1,2,3 PE BICICLETE, START! Colegiul Național „Traian Lalescu”, jud. Caraș Severin
● Bibliocicleta Reșița, grup de inițiativă Bibliocicleta Reșița, jud. Caraș Severin
● REȘIȚA MOUNTAINBIKE RACE 2023, ACS BA Reșița, jud. Caraș Severin
● Metal Enduro, Bike Attack, jud. Caraș Severin
● Nera Bike & Run, Școala Gimnazială „Mihai Novac” Sasca Montană, jud. Caraș Severin
● RUN BIKE, Școala Gimnazială Slatina-Timiș, jud. Caraș Severin
● Bicicleta în natură, grup de inițiativă TODAY ROMANIA, jud. Timiș
● The Road & The Happiness – Ora de Himalaya, Asociația Alternativei Sportive, jud. Timiș
● Educăm. Ne distrăm. Pedalăm, Școala Gimnazială nr. 2 Timișoara, jud. Timiș
● Pedalăm și istoria Timișoarei învățăm, Grup de iniţiativă: Pedalăm și istoria Timișoarei învățăm, jud. Timiș.
Dintre cele 21 de proiecte selectate pentru finanțare, unul va avea loc în județul Arad, 12 se vor desfășura în județul Caraș Severin și 8 în județul Timiș. Vor fi implicate 7 grupuri de inițiativă, 6 organizații non-guvernamentale și 8 școli.
Pe lângă aceste proiecte, Fondul RO Bike Valley susține și alte programe recurente de interes regional și național, care vizează competiții sportive de anvergură cum ar fi Timotion, Lunca Timișului, Wolf’s Run, Gugulan MTB & Run, Casoaia Bike, Run & Fun, Ziridava Road Race, Junior Maraton Timișoara, ROCAA MTB Lipova.
Mai multe detalii despre acordarea granturilor și mecanismele de finanțare puteți afla pe www.robikevalley.ro și pe www.fundatiacomunitaratimisoara.ro.
RO Bike Valley este mișcarea României către economia circulară, mobilitate, comunități active și stil de viață sănătos, susținută de Decathlon. Aceasta îşi propune să creeze o comunitate de parteneri, alături de care să contribuie la dezvoltarea circulară a întregului lanţ economic şi social de producţie, folosire, reciclare a bicicletelor, precum şi creşterea accesului, infrastructurii şi unor comunităţi prietenoase cu ciclismul.
Viziunea economiei circulare este surprinsă în cei patru piloni ai programului RO Bike Valley, care urmăresc impactul economic şi social al utilizării bicicletelor: producție, dezvoltare, access, comunitate.