Prin gesturi mici, dar uniți, vor învinge boala. Eveniment caritabil la Timișoara. VIDEO

235

Uneori o boală grea poate fi învinsă nu doar prin medicație intensă și efortul susținut al medicilor la patul bolnavului. În foarte multe cazuri aceeași maladie este înfrântă și de dragostea și coeziunea celor apropiați ce vor să ofere afecțiune și gesturi aparent mărunte foarte importante.

Sala de spectacole de la Colegiul de Artă Ion Vidu s-a umplut de public ce a venit să asiste la un spectacol deosebit oferit de cei mai talentați mici artiști. Întregul eveniment a stat sub semnul temei generoase „Prin artă luptăm împotriva cancerului”.

A avut de toate, momente de balet, colinde pe ritmuri veșnic clasice ori momente de mare sensibilitate în fața claviaturii pianului. Totul pentru un scop nobil de a sensibiliza lumea de a susține asociațiile ce se ocupă cu alinarea suferinței celor loviți de boli oncologice.

Holul mare al sălii de spectacole oferea un alt tip de spectacol. Mese pline cu obiecte artizanale făcute din cele mai felurite materiale, majoritatea recuperate, erau oferite la prețuri simbolice pentru toți cei ce doreau obiecte decorative pentru sărbătorile ce vin.

Tablouri de o sensibilitate aparte ce aduc un petec de natură în casă sau unele de o abstractizare sintetică ce pune accentul doar pe culoare. Mici ”Moși Căciuni” numai buni de aninat în brad. Tricotaje ori sticle și căni pictate atent, mici piese de decor din beteală, totul era semnul atenției celor ce s-au adunat în asociația de sprijin al bolnavilor de cancer pentru a ajuta. Multe din lucrări erau migălite chiar de cei ce au trecut prin trauma unei astfel de boli alături de voluntarii asociației.

O altă latură a sălii era ocupată de obiecte aduse de cei de la clinica Oncohelp care, de asemenea, se luptă cu teribila boală.

Urnele puse la vedere pe mese erau la îndemâna celor ce doreau să ajute cu sume cât de mici, dar venite din suflet. Cu banii adunați se cumpără materiale pentru bunul mers al atelierelor de lucru ale asociației.

„Puterea exemplului consider că este cea mai importantă. În momentul în care am venit la grup am găsit oameni care au fost operați, tratați și erau bine și asta ne-a dat încredere. Am găsit în doctorul Anca Croitoru un prieten, un medic și un om extraordinar. A rămas același om nemaipomenit ce ține unit tot grupul cu tot sufletul”, a explicat Rodica Giuică, voluntar al asociației, dar și aparținător din cadrul asociației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.