Populaţia din comuna natală a primarului municipiului Timișoara, Bocsig, s-a răsculat, la 13 august 1849, împotriva moşierului Laszlo și a comerciantului Ransburug Maritz, dând foc furajelor şi prădând cârciuma. Moşierul şi comerciantul au reuşit să fugă fără să fie maltrataţi. Instanţele de judecată au evaluat pagubele la 42.135 florini, prin sentinţa 7/1352 a tribunalului regal din Oradea, fiind judecate şi sancţionate 7 persoane, bărbaţi şi femei.
Starea de revoltă s-a menţinut, însă, și după revoluţie, ceea ce l-a obligat pe moşierul Laszlo să vândă moşia din Bocsig, în 1864, principesei Persida Karageorgevici, soţia princepelui Alexandru Karageorgevici, fostul rege al Serbiei în perioada 1842 – 1858.
Stabiliţi în Bocsig, în conacul cumpărat de la Laszlo, au vrut să-şi construiască un castel în zona actualei staţii C.F.R., lângă fostul sălaş cumpărat după 1924 de Butar Miron-Belea. Moartea soţiei şi înmormântarea ei în cimitirul dinspre Ineu l-au determinat să construiască castelul din Bocsig, clădirea care în prezent este local de şcoală.
Alexandru Karageorgevici a avut trei fii: Arsa, Gheorghe și Petru. Cel mai mare dintre fii, principele Arsa, cu un comportament vicios, antrenat în jocul de cărți, a pierdut întregul domeniu al Bocsigului în favoarea marchizului francez Lessevolle. Familia lui Karageorgevici a părăsit, astfel, moșia Bocsig.
Însă marchizul francez nu a fost foarte apreciat de localnici, mai ales datorită comportamentului dur pe care l-a arătat supușilor. Din această cauză, lotrii i-au dat foc cocinilor cu sute de porci, care au ars de vii, și au interzis slujitorilor să intervină pentru a-i salva. Apoi, i-au împuşcat unicul fiu în drum spre Ineu, lângă balta Sodomn. Forţat de evenimente, marchizul a vândut în 1881 întreaga moşie baronului Eleş Armin.
Primarul ales al municipiului Timișoara, Nicolae Robu, s-a născut la Bocsig, în județul Arad, pe 28 mai 1955. Pentru marea adunare de la Alba lulia din 1 decembrie 1918, se spune pe siteul Primăriei Bocsig, printre cei aleşi de locuitorii comunei să-i reprezinte s-au numărau cetăţenii Bulzan Avacum, Robu Nicolae și Tigan Pavel, cei care s-au aflat în fruntea Gărzii Naţionale locale…(sursa: Primăria comunei Bocsig)