0.1 C
Timișoara
sâmbătă 28 decembrie 2024

Primăria Timișoara dorește ca elevii de liceu să înceapă cursurile la ora 9:00 | VIDEO

Primăria Timișoara a organizat astăzi o întâlnire privind pregătirile pentru începutul noului an școlar.

Potrivit viceprimarului USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, Prefecturii Timiș, Aquatim, Poliției Locale și Poliției Rutiere.

Acesta a spus că se dorește decalarea orelor de începe a cursurilor nu doar în prima zi de școală, ci pe tot parcursul anului școlar.

Pentru al treilea an consecutiv împreună cu Prefectura am pus în discuție decalarea orelor de începere a cursurilor, liceele să înceapă la ora 9:00, iar școlile generale la ora 8:00 pentru a reduce din presiunea care apare în același interval de jumătate de oră în aceleași intersecții. Cred că e mai importantă viața orașului și modul în care funcționează decât greutatea de a schimba niște ore pentru profesori. Această decizie se împiedică doar în refacerea programului pentru profesori. O începere etapizată a școlilor ar duce la un trafic mai puțin congestionat dimineața și practic cu toții nu am mai pierde timp în aceleași intersecții. Există o mare presiune în intervalul 7:45 până la 8:15, când părinții își duc copii la școală“, a declarat Ruben Lațcău.

Unele șantiere continuă, iar Poliția va fi în stradă.

Martir Caceu nu va fi finalizat decât la sfârșitul lunii, pe Demetriade și pe Avram Imbroane se va lucra în continuare. Poliția Rutieră și Poliția Locală ne-a asigurat că vor avea echipaje în toate intersecțiile importante“, a mai precizat viceprimarul USR al Timișoarei.

Vor mai exista și școli în care vor funcționa două schimburi din cauza lipsei spațiului.

Avem în continuare prolema atractivității școlilor. Avem de exemplu cel mai are campus școlar, Liceul Azur, care nu are 1.000 de copii, dar o școală cu suprafață mai mică, Școala 30, are 2.500 de copii, Bănățeanul are peste 2.000 de copii, la Generală 19 avem deja 1.500 de copii și este probabil școala cu cele mai mari probleme de spațiu. Apoi, mai sunt școlile unde avem lucrări și care sunt mutate tempora, așa cum ar fi la Ungureanu. Atâta timp cât va exista această dorință puternică ca toții copii să meargă la aceeași școală va fi inevitabil să nu avem două schimburi. De exemplu la Școala 30 o să finalizăm 20 de clase noi, dar și după terminarea construcției școala tot nu va putea funcționa într-un singur schimb din cauza numărului foarte mare de copii“, a mai menționat Ruben Lațcău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Stânga progresistă pierde puterea în majoritatea statelor occidentale. Valul nemulțumirii populare îi readuce la putere pe conservatori și extrema dreaptă

Creșterea economică slabă și imigrația record conduc la pierderea de teren a stângii progresiste și la câștiguri politice ale dreptei în majoritatea țărilor din...

Defortificarea cetății Timișoarei, un pas imens pentru modernizarea orașului

Cetatea atât de greu ridicată a fost la fel de anevoios de dărâmat După cum s-a văzut într-un episod anterior despre Cetatea Timișoarei, grandioasa lucrare...

Carevasăzică

Citește și :