6.2 C
Timișoara
vineri 29 noiembrie 2024

Prima ediție a ”Paradei Pălăriilor a adunat în jur de 30 de participanți, în Timișoara-VIDEO

Sărbătoarea americană, festivitate desfășurată cu ocazia sărbătorilor pascale, în New York, a fost preluată și la Timișoara. Asociația Femeilor Antreprenor din România a sărbătorit vineri prima promenadă a pălăriilor timișorene, în Piața Victoriei. Evenimentul s-a adresat tuturor timișorenilor, care au fost invitați să participe la parada pălăriilor, cu prorpiile accesorii. Extravaganța pălăriilor nu a fost una atât de înaltă precum se poartă peste ocean, însă, nici nu a lipsit.

Evenimentul a strâns puțin peste 30 de doamne participante, cu pălărie, dintre care 10 domnișoare și 6 domni. Ambasadorul Coreei de Sud de la București a fost unul dintre distinșii invitați, care nu a purtat pălărie, dar a felicitat inițiativa femeilor antreprenor din România.

Cântăreața de muzică bănățeană Lia Lungu a fost cea care a adus ideea americanilor, în orașul Timișoara. Tot ea vrut să reamintească prin această inițiativă, de vremurile de odinioară, când timișorenii se plimbau pe faleza Corso. Parada de astăzi, 14 octombrie, vrea să pună în lumnă eleganța oamenilor și semnificația pălăriei în societate.

Domnii care au participat la promenadă au purtat cu mândrie unul dintre cele mai de preț accesorii, pălăria. Unul dintre partcipanți susține că pălăria este un gest de respect, cu predilecție atunci când este dată jos din cap, pentru a saluta o doamnă. Același domn susține că ”Jos pălăria” este cel mare semn al respectului, pe care un bărbat îl poate avea față de o doamnă.

Parada pălăriilor nu a durat mai mult de 10 mnute, iar cele mai frumoase pălării atât ale doamnelor, cât și ale domnilor, au fost premiate. Înainte de acordarea premiilor, președintele Asociației Femeilor Antreprenor a provocat participanții la un vals. Astfel, domnii mai întrăzneți au invitat doamnele la dans. Dansul pălăriilor a atras atenția trecătorilor, ba chiar unii, au și dansat.

Pălăria cea mai extravagantă, purtată de o doamnă, în vârstă de 70 de ani, a adus cele mai multe aplauze și locul I la concurs. Doamna nu s-a sfiit să poarte o pălărie de dimensiuni mai mari, roz, declarând că refuză să se simtă ca la 70 de ani. Câștigătorul a prezentat mai multe pălării în timpul concursului, fiecare cu o istorie aparte. Una dintre pălării a fost concepută din piele de cangur și provine direct din Australia. Primele trei doamne nominalizate și primii trei domni cu pălării au câștigat mici atenții și o excursie de trei zile la un târg cu produse textile românești, în Bruxelles.

Organizatorii evenimentului spun că își doresc ca Parada Pălăriilor să devină o tradiție, în fiecare an, pentru timișoreni. Femeile antreprenor din țară, care s-au ocupat de promenadă, speră ca la anul viitor să li se alăture mai mulți timișoreni cu pălării, în Piața Victoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Salonul Anual al Artelor Vizuale Timișoara – ediția cu numărul 94

Muzeul Național al Banatului, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Timișoara, are plăcerea de a anunța cea de-a 94-a ediție a...

Tanka și haiku aduse în poezia timișoreană de Stejărel Ionescu

Într-un cadru destul de restrâns dar înconjurat de prieteni, publicistul Stejărel Ionescu revine în fața iubitorilor de poezie cu două noi volume de versuri. Spre...

Citește și :