El s-a arătat bucuros că a revenit la această mănăstire după 10 ani, remarcând că „s-au schimbat câteva lucruri în bine” și că atmosfera în acest lăcaș de cult este una „dătătoare de speranță”.
„A fost un moment la fel de important ca și cel de la Piatra Neamț, de data aceasta fiind pe partea spirituală, care și ea ne unește. Am vrut să privim această vizită la mănăstirea Agapia, înseamnă iubire tradus, ca partea spirituală care unește România și Republica Moldova, dincolo de chestiunile concrete și proiectele comune concrete pe care le-am discutat la Piatra Neamț”, a declarat Grindeanu.
La rândul său, premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a menționat că vizita sa în România ar fi fost incompletă, dacă nu ar fi fost inclusă în ea și mănăstirea Agapia.
„Din punctul meu de vedere, dacă nu vedeam această mănăstire, această vizită era una incompletă pentru că am reușit să discutăm foarte calitativ toate proiectele care sunt în derulare și țin de cooperarea bună dintre România și Republica Moldova. Dacă era lipsă această parte spirituală, această atmosferă divină pe care am găsit-o aici la această mănăstire, cred că ceva nu era complet”, a spus acesta.
sursa: www.agerpres.ro