Pregătirile pentru inaugurarea celui mai mare domeniu schiabil din România, în linie dreaptă

683

Pregătirile pentru deschiderea celui mai mare domeniu schiabil din România au intrat în linie dreaptă. Este vorba despre Transalpina Ski Resort din judeţul Vâlcea. Patronul firmei care administrează domeniul Acomin Deva, Dan Faur, a explicat care sunt problemele, dar şi aspectele pozitive care pot determina un sezon excelent.

Acomin Deva este societatea care a construit şi administrează domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, de la Vidra – Vâlcea. După problemele din anii trecuţi, când din cauza unor neînţelegeri, între administraţia locală – beneficiara domeniului şi firma care o administrează, sezonul de iarnă a început cu întârziere, anul acesta totul va depinde doar de vreme.

Din discuţia avută cu patronul firmei Acomin Deva, Dan Faur, a reieşit că pentru prima dată, după mulţi ani există toate premisele unui sezon de iarnă excelent pentru iubitorii sporturilor de munte, după ce în mare parte infrastructura rutieră a fost pusă la punct şi  nu mai există neclarităţi nici cu administraţia locală.

„Aşteptăm frigul. Este greu să specificăm o dată fixă când vom deschide. Şi în anii trecuţi, am făcut pârtiile, a venit Crăciunul şi am deschis abia după. Şi anul acesta încercăm să-i dăm drumul în decembrie, dar depindem de frig, dacă ninge. Noi deschidem numai când avem peste 1 metru de zăpadă”, spune Dan Faur.

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort pune la dispoziţia iubitorilor de sporturi de iarnă o serie de facilităţi: şapte pârtii pentru începători şi avansaţi, telescaun, teleschi, tegondolă, instalaţii, dacă nu cele mai moderne printre cele mai moderne, pe o suprafaţă considerată cea mai ofertantă în acest moment din ţară.

Şapte pârtii pentru începători şi avansaţi, teleschi, telescaun şi telegondolă 

„Kilometrii de pârtie nu sunt esenţiali. Toată lumea în România vorbeşte de kilometri. Contează suprafaţa schiabilă. Iar la Vidra sunt 30 de hectare de suprafaţă schiabilă şi doar o parte este utilizată. În golul alpin sunt pârtii pentru începători. Sunt două teleschiuri. Ar mai fi nevoie de cel puţin încă unul. Telescaunul este de începători. Nu este o pârtie grea, la telescaun. Coborârea este mai grea, roşie, pe sub prima gondolă. Mai trebuie un teleschi între prima gondolă şi celălalt teleschi, pe culme. Zona este superbă, când este soare. Mai trebuie investiţii”, recunoaşte Dan Faur, care s-a arătat dispus să continue cu investiţiile în zonă.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.