4.1 C
Timișoara
joi 14 noiembrie 2024

Pregătiri pentru capitalele culturale la Timișoara

”Timișoara 2021” organizează în parteneriat cu viitoarele Capitale Culturale Novi Sad 2021 (Serbia) si Rijeka 2020 (Croația), în perioada 9-17 decembrie, primul laborator de finanțare și implementare a proiectelor culturale europene la scară largă.

Proiectul face parte din programul educațional Lab for European Project Making, iar atelierele de lucru au loc în Timișoara, Novi Sad și Rijeka  și se desfășoară în perioada decembrie 2017- iulie 2018.
Obiectivul principal al proiectului este de a spori capacitatea viitoarelor Capitale Culturale, atât la nivel local, cât și transnațional, de a concepe, finanța și implementa proiecte culturale europene la scară largă. Acest proiect va dezvolta și consolida abilitățile în domeniul managementului cultural internațional, oferind șansa atât profesioniștilor cât și celor care doresc să dobândească aptitudini manageriale în domeniul cultural-creativ, de a învăța din exemplele internaționale de bună practică, cu ajutorul și sub îndrumarea unor experți de renume la nivel european.

Atelierele de lucru și seminariile organizate în cadrul programului ”Lab for European Project Making’” se vor desfășura, dupa cum urmează:
LABORATORUL #1 – cu tema “PUBLIC” (Timișoara, Romania) 9-17 decembrie;
LABORATORUL #2 – cu tema “PRODUCȚIE” (Novi Sad, Serbia) 14-22 aprilie 2018;
LABORATORUL #3 – cu tema “PROGRAM” (Rijeka, Croatia) Iulie 2018 (9 zile).
Primul atelier de lucru cu tema “PUBLIC” (Timisoara, Romania)  are loc în perioada 9-17 decembrie, la centrul FITT (Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis, Str. Aries, nr.19 ) și îi are ca mentori pe experții internaționali:
Cristina da Milano, unul dintre cei mai respectați experți din Europa în strategiile de implicare și dezvoltare a publicului. Cu organizația sa ECCOM (Roma, Italia), a creat programe la scară largă pentru muzee cât și pentru operatori culturali independenți.
François Matarasso lucrează în domeniul artelor din 1981 ca artist, producător, scriitor și mentor. A publicat numeroase lucrări privind democrația participativă și implicarea activă a publicului în acest domeniu și a colaborat cu organizații și fundații din domeniul cultural din aproximativ 40 de țări.
În urma apelului deschis, organizat de TM2021 în perioada iulie-septembrie 2017, au fost selectați pentru a participa la acest program, nouă participanți din Timișoara, cărora li se alătură opt participanți din Novi Sad, opt participanți din Rijeka și câte un participant din Debrecen (Ungaria) și Chemnitz (Germania).

sursa foto: youtube.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Redefinirea modei masculine în 2024: codurile vestimentare esențiale și cum să le abordezi

Trăiești într-o epocă în care liniile dintre diferitele coduri vestimentare devin din ce în ce mai estompate. Ceea ce era considerat odinioară strict business...

FOTO | Un bărbat plimba un malaxor pe strada cu clinica de psihiatrie

Un bărbat de etnie romă a fost găsit cărând un malaxor ascuns într-un cărucior de bebeluși, nu departe de Clinica de Psihiatrie „Eduard Pamfil”....

Citește și :