3.1 C
Timișoara
joi 19 decembrie 2024

Poziția prefectului față de situația epidemică din Timișoara

Situația medicală în județul Timiș dar și în municipiul Timișoara este foarte complexă. Rata de contaminare cu virusul SARS Cov este ridicată la cote încă neatinse.

Opiniile despre ce urmează să se facă sunt foarte împărțite.

Sâmbătă va avea loc o nouă întâlnire a comitetului județean pentru Situații de Urgență Timiș unde se vor analiza din nou datele și se va încerca luarea celei mai corecte hotărâri. Cea mai acută problemă este a carantinării Timișoarei.

Dacă pozițiile primarului municipiului, Dominic Fritz și a liderului Consiliului Județean sunt deja oarecum cunoscute iată și opinia noului prefect Zoltan Nemeth în privința intrării în carantină a capitalei de județ.

„Am avut discuții atât cu secretarul de stat, Raed Arafat, cât și cu directorul DSP Timiș, Flavius Cioca, Cristian Oancea, directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „dr.Victor Babeș” Timișoara, Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă și cu șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș”, doctorul Virgil Musta.

Am încercat să înțeleg cât mai bine situația concretă în care ne aflăm.
La nivelul municipiului Timișoara și a zonei periurbane, cifrele nu arată deloc bine. Creșterea accelerată a numărului de persoane infectate pune presiune pe spitalele din Timișoara.

În momentul de față, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, nu mai există locuri libere.

Specialiștii mi-au confirmat că noua tulpină este mult mai contagioasă, iar răspândirea comunitară s-a produs deja la nivelul județului nostru.

De asemenea, trebuie să infirm un mit care circulă în mass-media locală care spune că Timișoara nu este singurul oraș unde are loc o testare masivă a populației. Același lucru se întâmplă și în Cluj-Napoca – dar în momentul de față, Timișoara este, din păcate, orașul cu cele mai multe rezultate pozitive ale acestor testări.

Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Spania, Belgia, Portugalia, Irlanda, Suedia și Cehia au impus deja o serie de măsuri mai stricte pentru limitarea răspândirii virusului.
În această după-amiază, am primit o mulțime de mesaje cu fotografii din supermarketuri și de la terase unde nu se respectă regulile și nici nu se poartă masca corect.

Știu că după o săptămână de lucru, fiecare dintre voi vă doriți să petreceți acest weekend alături de cei dragi – dar fac apel la fiecare dintre voi să tratați cu maximă seriozitate situația în care ne aflăm.

Trebuie să respectăm cu strictețe recomandările specialiștilor”, opinează prefectul de Timiș Zoltan Nemeth.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Academia de Advocacy cere responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală

În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice proeuropene să constituie o coaliție stabilă și să formeze...

O șoferiță a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens

Un accident s-a petrecut la Orțișoara, la ieșirea de pe autostradă. O șoferiță a pierdut controlul volanului, a intrat pe sensul opus și s-a...

Citește și :