-0.9 C
Timișoara
duminică 19 ianuarie 2025

Povestea fascinantă a legumicultorului din Banat și a produselor sale minunate

De la agonie la extaz se poate spune, fără teama de a greși, în cazul bănățeanului din rândurile următoare. O seră din Caraș-Severin, realizată pe programul SAPARD și intrată apoi în faliment din cauza costurilor ridicate cu încălzirea, a fost repusă în funcțiune. Potrivit Radio Timișoara, sera a fost răscumpărată de un legumicultor, care a pus suflet în afacere și se așteaptă prea puțin să scoată vreun profit.

A fost o adevărată nebunie! Serele finanțate prin programul SAPARD se construiau, cu frenezie, în urmă cu zece ani în județul Caraș-Severin. Din cauza dimensiunilor prea mari, costurile cu încălzirea au adus, în cele din urmă, falimentul multor întreprinzători. O astfel de soartă a avut și o seră de 6.000 de metri pătrați de la Oțelu Roșu, prevăzută cu birouri, spații de depozitare și o centrală nefuncțională.

legumicultor-salaprd-cs-4

Mihuț Blidariu, legumicultor din Caraș-Severin, a decis să răscumpere sera de la bancă și să o repună în funcțiune. Legumicultorul cărășean spune că evită să aibă o producție prea mare întrucât riscă să nu vândă marfa. Producția se vine în piețe sau în magazinele proprii, acestea din urmă fiind metoda prin care investitorul încearcă să obțină un preț mai bun pe produse pentru a putea plăti ratele la bancă.

Mihuț Blidariu nu se așteaptă la profit peste noapte, dar mărturisește că toată munca o face cu multă pasiune și spune “când văd că moare planta, parcă moare ceva din mine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :