Curtea de Apel Timişoara a emis, recent, sentinţa finală într-un dosar în care o poliţistă de frontieră, dată afară din sistem după ce a lipsit nemotivat de la serviciu 79 de zile, a contestat decizia de concediere. În proces, poliţista s-a apărat spunând că a lipsit de la lucru pentru că a fost la tratament în Dubai.
Concret, poliţista care lucra ca agent în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timişoara a fost dată afară din sistem în iulie 2017 pentru că a lipsit nemotivat de la serviciu timp de 79 de zile.
În procesul, judecat în primă instanţă la Tribunalul Timiş, poliţista a arătat că a lipsit de la serviciu pentru că a urmat un tratament medical într-o clinică din Dubai. Mai exact, femeia a arătat că din cauza unor afecţiuni ale coloanei vertebrale şi-a luat integral concediu de odihnă, iar pentru că tratamentele din România nu au avut rezultate, a mers să se trateze în Emiratele Arabe Unite, unde a fost înştiinţată că tratamentul este unul de durată.
Astfel, pentru că tratamentul „care presupunea terapii săptămânale în clinici specializate”, dura mai mult decât concediul de odihnă, poliţista a trimis un email în care a solicitat conducerii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timişoara să îi aprobe concediu fără plată.
Întoarsă la serviciu, poliţista de frontieră nu a reuşit să îşi convingă şefii, iar după aproximativ o lună de la reîntoarcere, odată cu finalizarea cercetării disciplinare, a fost dată afară din sistem. Poliţista s-a plâns judecătorilor că motivele pentru care şefii ei nu au ţinut cont de apărarea ei şi de documentele medicale pe care le-a prezentat „denotă o totală lipsă de aplecare asupra situaţiei reclamantei şi o vădită neînţelegere a situaţiei de fapt”.
În proces, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a depus întâmpinare în care a arătat că poliţista de frontieră a beneficiat în mai multe rânduri de concediu fără plată sau suspendarea raporturilor de serviciu. IGPF a mai arătat că poliţistei nu i s-a aprobat concediu fără plată pentru că instituţia în care lucra „înregistra un deficit mare de personal, în contextul fenomenului migraţionist cu care se confruntă (şi care în prezent s-a intensificat), fapt ce a determinat dislocarea de efective de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a sprijini instituţia”.
„Afecţiunea sa nu a fost cunoscută nici la locul de muncă, deşi în condiţiile unor „dureri insuportabile” acest lucru era practic imposibil”, a arătat IGPF în proces.
Citește mai mult pe adevarul.ro
foto – rol ilustrativ