0.1 C
Timișoara
vineri 27 decembrie 2024

,,PNL și PSD Timiș joacă un teatru prost și produc un blat vizibil”. Se arată convins Cristian Moș, liderul USR Timiș

Cristian Moș, tânărul om politic care conduce USR Timiș, nu este deloc înduioșat de jocul de scenă al partidelor ce se schimbă alternativ la conducerea țării.

Scenariul este prea transparent pentru a se vedea destul de clar că atât PSD cât și PNL, de fapt, fac același joc ce seamănă cu praful aruncat în ochii alegătorilor.

Adevărata competiție nu există, ci este doar un fel de-a cădea la pace sau mai bine zis un „blat”, ca în meciurile de fotbal trucate. Din această cauză are de pierdut toată lumea din zona noastră.

Candidatul Cristian Moș dorește să câștige președinția Consiliului Județean doar prin joc corect. Dânsul observă trucajele politice atât, aici, la noi în județ, dar mai cu seamă la nivel național.

„Partidele (PSD și PNL) sunt într-un război permanent, dar cred că doar de ochii lumii. Ei au nevoie unii de alții, să se potențeze reciproc și să rămână relevanți. Domnul Robu și Domnul Dobra sunt într-un război permanent, dar doar de ochii lumii. Se folosesc de mimarea unui perpetuu conflict între ei, doar ca să se acuze reciproc de ce nu au făcut. Nu am văzut niciodată o competiție reală între ei, sau o colaborare. Ceea ce trage Timișoara și județul în jos. Primarii și cei din consiliul județean nu fac nimic din ceea ce au promis acum patru ani. Încearcă din nou să se cațere pe aceleași subiecte în campania electorală. Nu s-a făcut nimic la Castelul Huniade, nu s-a făcut nimic la Aerodromul Cioca, dar vorbim de aceleași subiecte de acum trei ani și jumătate”, a explicat situația, recent, Cristian Moș.

Cristian Moș consideră că bătălia politică ar trebui dusă prin prezentarea unor proiecte care să fie susținute de la început până la finalizare. „Noi, cei din USR-PLUS considerăm că încă din prima zi trebuie să se facă asfaltarea, canalizarea ar trebui făcută încă din prima lună, nu să se laude primarii și președinții de consiliu județean înainte de alegeri cu aceste lucruri. Digitalizarea este un lucru normal în anul 2020. Avem exemple din alte țări care ar putea fi preluate aici și să funcționeze”, a accentuat idea sa liderul USR. Situația neașteptată creată de izbucnirea pandemiei de gripă a scos în evidență o tară a sistemului medical dar și industrial românesc. Nu avem firme serioase capabile să producă echipamente medicale, farmaceutice nici măcar din cele mai simple. Banalele măști de protecție sunt cel mai relevant exemplu. Ce poate fi mai banal ca o mască, legată cu un elastic. Și cu toate acestea, la început, autoritățile nu știau de unde să importe aceste banale materiale de protecție. Moș este de părere că, aici, în zona de vest a țării, sau chiar în Timişoara, sunt condițiile optime pentru un hub industrial în domeniul farmaceutic și al chimiei medicale. Nu este normal ca cele mai simple materiale să le importăm. La o criză mondială prețul acestora aduse din import va crește enorm. La nevoie am putea noi să exportăm în toată Europa echipamente.

„Viziunea mea e să creăm un pol medical care să funcționeze în zona de vest. Am discutat acest subiect și cu fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Pandemia ne-a arătat că avem nevoie de acest lucru în Europa. În România nu mai avem o zonă specializată pe domeniul pharma. Mai întâi, avem producția de echipamente medicale. Conversia din alte zone spre cea de echipamente medicală e ușoară. Trecând printr-o viziune amplă, putem ajunge să punem la treabă inclusiv universitățile, facultatea de chimie, de exemplu, pentru că în clipa de față motoarele nu sunt turate la maximum în zona respectivă de activitate. Timișul ar putea fi acea zonă a Europei unde industria medicală pharma să se dezvolte puternic”, afirmă cu tărie presedintele USR Timiș, Cristian Moș.

 

Alte subiecte :

Moș Crăciun a adus cel mai frumos cadou pentru trei familii din Banat

Trei bebeluși s-au născut de Crăciun la maternitatea Bega. Un moment de emoție atât pentru medici și asistente, cât și pentru paciente, fiindcă acesta...

Recomandările unui medic privind consumul de alcool cu prilejul sărbătorilor

Pentru că este sezonul sărbătorilor și al concediilor, foarte mulți dintre români ar putea fi înclinați să consume băuturi alcoolice. În acest sens, este...

Citește și :