Plan de măsuri pentru stoparea incendiilor de vegetație uscată

186
Zilnic, pompierii din vestul țării sunt chemați să stingă incendii de vegetație uscată. De cele mai multe ori, proprietarii de terenuri își ard miriștile sau resturile vegetale din gospodării și focul este scăpat de sub control. Pentru a stopa fenomenul care consumă resurse importante pentru inspectoratele pentru situații de urgență, pompierii de la ISU Banat au pus la punct un plan.
Primul pas a fost o întâlnire la Sânnicolau Mare la care au participat salvatorii, polițiștii și proprietarii de terenuri agricole. Arderea miriștii și a vegetației uscate se face DOAR cu avizul autorității competente în protecția mediului și după obținerea permisului de lucru cu focul, de la primărie.
La începutul lunii octombrie, pompierii de la ISU Banat au stins, în doar 3 zile, 30 de incendii de vegetație uscată. Pentru cei care au obținut avizul de la protecția mediului și permisul de lucru cu focul, pompierii le recomandă câteva măsuri de prevenire a incendiilor de vegetație și miriști:
– condiții meteorologice fără vânt
– izolarea zonei de ardere față de căi de comunicație, construcții și fondu forestier, prin executarea de fâșii arate
– desfășurarea arderii numai pe timp de zi
– asigurarea, până la finalizarea arderii, a personalului de supraveghere”, transmite ISU Banat.
Cetățenii trebuie să conștientizeze că dacă autospecialele sunt plecate la incendii de vegetație uscată, timpul de răspuns într-o situație mai gravă poate fi afectat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.