Pescuitul, interzis pe Dunăre în zona de frontieră cu Bulgaria

789

Pescarii prrofesioniști și amatori nu mai au voie să pescuiască o vreme în Dunăre, pe sectorul care limitează frontiea de stat cu Bulgaria. Astfel, bănățenii din Timiș și  Caraș-Severin care își petrec weekendul pe malurile fluviului la pescuit trebuie să fie atenți când aleg locul unde să lanseze firul.

În perioada 26 aprilie – 09 iunie inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv şi familial al oricăror specii de peşti pe o durată de 45 de zile în apele care constitue frontieră de stat. De asemenea, se interzice pescuitul în scop comercial și recreativ al oricăror specii de peşti în fluviul Dunărea în zonele care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria şi cu Republica Serbia, pe o durată de 45 de zile, în perioada 15 aprilie – 30 mai, inclusiv cu următoarele excepții:

  • Se interzice pescuitul în scop comercial și recreativ/sportiv al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în în fluviul Dunărea în zona care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, pe o durată de 45 de zile, în perioada 15 aprilie-30 mai inclusiv;
  • Prohibiția pescuitului în scop comercial, recreativ/sportiv și familial a scrumbiei de Dunăre se stabilește, pe sectoare, astfel: pe sectorul de Dunăre și brațele sale de la Chiciu km 374,5 până la Baraj Porțile de Fier II, inclusiv brațul Gogoșu km 874,8, pe o durată de 20 de zile, în perioada 18 aprilie-7 maiinclusiv;

Permisul de pescuit este un document cu regim special, înseriat, nominal şi netransmisibil care se poate viza în mod gratuit la sediile Serviciilor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră (Caraș Severin, Mehedinţi, Timiș), după depunerea unei cereri și a copiilor după cartea de identitate.

”Pentru a putea desfăşura activităţi de pescuit sportiv şi a nu încălca prevederile legale, este necesară deţinerea unui permis eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultura şi avizat de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, pentru anul 2019.

De asemenea, pescarii sportivi trebuie să ştie că granița cu Republica Serbia este o frontieră externă a Uniunii Europene, iar activităţile desfăşurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliţiei de Frontieră Române.

Conform prevederilor legale ale frontierei de stat a României, pescuitul sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul şefului Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Facem precizarea că lipsa avizului şefului Poliţiei de  Frontieră, pe aceste  permise, constituie contravenţie şi se sancționează cu amendă de la 100 la 1000 de lei.

Totodată, pescuitul recreativ sportiv, efectuat fără permis, constituie contravenţie şi se sancţionează  în baza prevederilor art.58 lit. a) din O.U.G. 23 din anul 2008, modificată şi republicată, cu amendă de la 300 lei la 600 lei şi confiscarea peştelui, icrelor, precum şi altor vieţuitoare acvatice”, a transmis Poliția de Fronntieră.

1 COMENTARIU

  1. Ce e important nu publicati. E permis pescuitul scrumbiei , exceptie cele 15 zile functie de sector , si valorificarea , adica retinerea , ciprinidelor chinezesti ( singer , novac si cosas )prinse accidental , asa suna ordinul , la fel de important e faptul ca e valabil acest ordin pe apele naturale si cele de acumulare numite expres in acest ordin , cele ce nu apar in ordin deci sint deschise pescuitului , exemplu Lacul Morii din Bucuresti ce apartine ANAR , nu ANPA sau alte ,, organizatii capusa ” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.