8.1 C
Timișoara
marți 7 ianuarie 2025

Penitenciarul Timișoara intenționează să monteze panouri fotovoltaice la Buziaș

Cu ocazia conferinței de presă susținută de ziua Drapelului, în contextul seriei de evenimente dedicate sărbătorii Sfinților Petru și Pavel, Penitenciarul Timișoara a anunțat un bilanț de proiecte de reabilitare încheiate cu succes sau proaspăt începute, dar și activitatea desfășurată până acum. 

La „Popa Șapcă” își ispășesc pedeapsa un pic peste 1.000 de deținuți. Din toți deținuții încarcerați în Penitenciarul Timișoara, peste jumătate din ei lucrează. Din serviciile prestate de aceștia, instituția a câștigat de 7.160.000 de lei.

În activitățile productive propriu-zise, adică prestările de servicii, au fost implicați 330 de persoane încarcerate, din care 120 lucrează în regim deschis, fără să fie supravegheați. După muncă, aceștia fie se întorc înapoi la Penitenciar de unii singuri, fie sunt cazați în secțiile exterioare, cum ar fi, de pildă, cea de la Săcălaz.

Deținuții din penitenciar lucrează atât în Timișoara, cât și pe raza județului Timiș, dar și Caraș-Severin, sau la Reșița. Penitenciarul Timișoara are patru secții exterioare. Cea de la Săcălaz, una în cartierul Plopi, dar și două secții exterioare în Buziaș.

Una dintre cele două secții exterioare din Buziaș urmează să fie reabilitată. Lucrările au început de curând în luna iunie, licitația fiind depusă în luna septembrie 2023. Secția va funcționa ca adăpost pentru alți 276 de deținuți, așadar spațiul de cazare deja existent va fi extins. La ferma de Bovine din Buziaș încă se lucrează, iar oficialii speră că o vor inaugura la începutul anului viitor.

De asemenea, fiindcă la secția din Plopi a fost instalat un sistem de panouri fotovoltaice, oficialii au de gând să mai instaleze încă unul, la Buziaș. „În momentul de față suntem în faza de studiu de fezabilitate pentru un sistem fotovoltaic de 790 de Kw. Ne dorim să-l amplasăm în Buziaș, fiindcă acolo deținem mai multe terenuri și consider că ne va fi util fiindcă vom avea și secție exterioară”, spune Liviu Ștefăniță Marica, directorul Penitenciarului Timișoara.

În ceea ce privește noile lucrări legate de modernizarea infrastructurii, oficialii speră ca, până la finalul acestui an să obțină autorizație de construire, pentru reabiliatrea a două secții din cadrul penitenciarului.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :