În fine, se sfârşeşte cea mai ciudata campanie electorală din perioada postdecembrista. Nu ştiu câţi dintre noi au reuşit să-şi facă propria evaluare a ofertelor electorale? Câţi au reuşit, chiar şi cu sprijinul „analiştilor” prezenţi în mass media, să-şi limpezească opţiunile electorale?
Şi, pentru că au mai rămas doar câteva zile până când mergem să votăm – trebuie neapărat să mergem – haideţi să găsim repede câteva criterii pentru ca votul nostru să fie în cunoştinţă de cauză.
Când vom pune ştampila duminică, trebuie să ne răspundem la câteva întrebări.
Prima întrebare se referă la interesele noastre. Care sunt cele mai importante probleme ale noastre ce trebuie rezolvate de viitorii parlamentari? Vă propun să ne gândim doar la 3 probleme de rezolvat în viitorul mandat. Dar atenţie, acestea trebuie să se refere şi la noi, şi la copiii, şi la nepoţii noştri.
A doua întrebare trebuie să se refere la soluţiile promise de partide pentru rezolvarea celor 3 probleme, care vrem neaparat să fie urgent rezolvate. Să judecăm, atât cât ne duce capul, dacă soluţiile propuse sunt realiste. Tot aici, mai trebuie să facem un mic efort de memorie şi să ne amintim dacă partidul ales a reuşit -în trecut – să facă ceva pentru rezolvarea celor 3 probleme ale noastre.
A treia intrebare la care trebuie să ne răspundem se referă la calitatea oamenilor care sunt pe lista partidului, pe care am optat să punem ştampila. Bunul simţ şi instinctul Dvs sunt suficiente pentru ca răspunsul să fie corect la această ultimă întrebare.
Iata – pe scurt – ce ar trebui să facem înainte de a pune ştampila într-un anume loc de pe buletinul pentru Camera Deputaţilor şi de pe cel pentru Senat.
Partidele şi candidaţii independenţi, înscrişi în cele două buletine ne cer nouă – alegătorilor – să le acordăm un credit pentru următorii patru ani. Dvs sunteţi cei care acordaţi acest credit unuia sau altuia de pe buletinul de vot.
Le dati banii şi speranţele Dvs.! Gândiţi-vă bine pe cine puneţi ştampila!