Se spune că una din racilele societății românești ar fi printre altele și corupția. Pentru a lupta împotriva acestui fenomen a apărut la noi în oraș o asociație ce-și propune să acționeze.
Una din primele măsuri este și cea de a aduna membri ce nu se tem să înfrunte corupția. Se face un apel pentru a strânge candidați apți de ATAC (Academia Timișeană Anti-Corupție) – platforma care luptă împotriva fenomenului.
Academia va reuni 20 de tineri motivați, cu spirit de inițiativă civică, cu vârsta cuprinsă între 22-35 de ani, care prestează în judeţul Timiş un serviciu de interes public, activează într-un domeniu de interes public sau lucrează în legătură cu un serviciu public.
Cel ce luptă cu corupția nu este singur, atacul împotriva corupţiei este susţinut de Fundația Konrad Adenauer prin programul Statul de Drept în Europa de Sud-Est și Ambasada Canadei în România.
Aplicantul ideal pentru un loc în Academie dacă ar trebui să aibe:
-Vârsta între 22-35 ani.
-Activitate: absolvent de studii superioare şi prestează un serviciu de interes public sau activează într-un domeniu de interes public ori lucrează în legătură cu un serviciu public din județul Timiş.
-Viziune : Oricine are spirit de inițiativă civică şi este motivat să aducă o schimbare în mediul în care își desfăşoră activitatea.
Cu toate că termenul limită de depunere a cererilor a trecut se mai pot inscrie și în ianuarie doritori.
Cine vine la ATAC în 2-5 februarie 2017 şi beneficiază de:
-Training de excepţie: Module de training, ateliere şi dezbateri cu scopul de a găsi cauzele corupţiei şi a identifica, alături de profesionişti în domeniu, soluţiile pentru reducerea sau eliminarea fenomenului corupţiei
-Costuri zero, Costurile aferente cursurilor (cazare, masă, materiale de lucru) vor fi acoperite de către organizatori. În sarcina participanţilor rămân doar eventualele cheltuieli de transport până la locaţia din Timişoara (dezvăluită în curând).
-Susţinere continuă.
După finalizarea programului de training, se va beneficia de susţinerea întregii reţele A.T.A.C. şi a reţelei LiderJust, astfel încât voluntarii să poată instrui şi mobiliza cercul lor profesional în vederea prevenţiei şi combaterii corupţiei la nivelul judeţului Timiş.
Cine este convins că ar putea să se implice intr-o astfel de misiune trebuie să facă câtiva pași. În primul rând să trimită dosarul său de candidatură pe adresa atac@liderjust.ro.
Dosarul trebuie să conţină CV-ul şi un eseu de maxim 2 pagini în care să se prezinte ce vrea candidatul să schimbe în cadrul organizației sale, din poziţia pe care o are.
În redactarea eseului, candidaţii vor avea în vedere:
1.starea actuală a practicilor organizaționale, cu evidenţierea comportamentului care nu corespunde legislaţiei şi/sau principiilor eticii,
2.acţiunile pe care le pot întreprinde în vederea corectării comportamentelor neconforme, precum şi
3.beneficiile schimbărilor la nivelul instituţiilor unde candidatul îşi desfăşoară activitatea, la nivelul judeţului Timiş, la nivel naţional şi nivel internaţional.
Condiţii redactare: CV-ul şi eseul vor fi redactate în limba română, font Times New Roman, mărimea caracterelor 12 și la o distanţă de 1,5 între rânduri.
Pentru orice întrebări, nelămuriri sau curiozităţi e suficientă accesarea adresei atac@liderjust.ro, fie pagina de Facebook.