Într-un text postat, în această dimineață, pe pagina sa de Facebook, Cristian Clipa, avocat în Baroul Timiș și șeful catedrei de Drept Public de la UVT, face un apel la solidaritate din partea părinților cu copii de școală.
El le cere acestora să nu mai accepte să-și țină copiii acasă, și să solicite Guvernului să redeschidă școlile. Cu o zi în urmă, profesorul Clipa avertiza Guvernul Orban că intenționează să acționeze în instanță pentru a contesta măsura de a închide școlile și universitățile, până la toamnă.
Iată poziția exprimată de Cristian Clipa: „Părinți, cereți guvernanților să vă recunoască dreptul de a vă duce copiii la școală! Copiii trebuie să învețe în școală! Vreau să cred că profesorii nu sunt în relație de conivență cu Guvernul, preferând să stea în case, doar pentru că aceștia primesc salariul integral, pentru o muncă pe care, în bună măsură, nu o fac și se ascund în spatele episodului epidemic pentru că pur și simplu nu mai au chef de muncă, refuzând să-și îndeplinească ROLUL SOCIAL. Studenți, revendicați dreptul de a beneficia de o educație universitară REALĂ și de CALITATE! Nu vă complaceți în a sta în case și a mima că urmați studii universitare!
Învățământul on-line nu vă pregătește la nivelul la care sunteți îndreptățiți, potrivit contractelor de studii universitare pe care le-ați încheiat cu universitățile în care sunteți înscriși! Gândiți-vă la faptul că sunt universități care organizează admitere în format tradițional, cu prezența candidaților în amfiteatre! Dacă viitorii studenți se pot întruni, pentru a susține un examen de admitere, și VOI – studenții de azi – puteți și aveți dreptul să vă găsiți în amfiteatre și în săli de seminar!”, este postarea lui Cristian Clipa.
Dacă un copil se îmbolnăvește, dacă o sută de copii se imbolnăvesc și își îmbolnăvesc părinții și bunicii, dacă de aici vor rezulta morți, acest ipochimen, ce nu e medic, dar își dă cu părerea îndemnând la nesupunere civilă, va răspunde în vreun fel ? Nici vorbă ! O să se ascundă sub dreptul la liberă exprimare (iresponsabilă). Ar fi de dorit ca domnul Clipa, ca profesor universitar ce predă în română, să se ridice la nivelul minim de stăpânire a limbii, iar ca profesor de drept să nu comită entorse logice: de învățat, putem învăța, la o adică, oriunde; de ce crede acest jurist că profesorii sunt sau nu sunt „în relație de conivență”(ce formulare!) cu Guvernul; nu se înțelege ce e cu „aceștia” în propoziția unde e utilizat; de unde știe domnul Clipa că profesorii nu-și fac orele și că „nu mai au chef de muncă” ? Online, nu on-line… Și tot așa. Mai întâi gândim, apoi postăm.