Parcul Rozelor distrus de festivaluri! Timișorenii nemulțumiți nu pot protesta

238

Șirul de festivaluri gastronomice care se organizează în Pacul Rozelor din Timișoara distruge spațiul verde. Aceasta este părerea mai multor timișoreni care au tot sesizat autoritățile locale despre acest fapt și le-au cerut să mute manifestărille. Fără succes însă! Acum, Cristi Brâncovan vrea să și protesteze pentru mutarea festivaluilor, dar se plânge că autoritățile îi îngrădesc acest drept.

”Sunt împiedicat să protestez împotriva distrugerii Parcului Rozelor prin autorizarea săptămânală, de către administrația Robu, a festivalurilor gastronomice organizate de comercianții ambulanți. Astfel, administratorul public, Robert „17.000 lei” Kristof, mi-a respins locațiile propuse (pe strada din fața parcului și în dreptul scenei), trimițându-mă să protestez în Piața Sf. Gheorghe, menționând că locațiile propuse de mine nu se regăsesc printre locațiile permise prin HCL 379/2017. Doar că nici festivalurile gastronomice nu se regăsesc ca fiind permise în Parcul Rozelor, singurele adunări publice permise în parc, exclusiv în zona scenei, sunt spectacolele de folclor, blues, jazz, operă și filme (documentele le găsiți la comentarii)”, a scris Cristi pe Facebook.

Acum timișoreanul cere ajutor altor cetățeni pentru a găsi o locație unde să protesteze.
”Mă ajutați voi cu o locație potrivită pentru acest protest, în condițiile în care nici în față Primăriei nu am acest drept? Desigur, aș prefera ca Primăria să respecte același HCL și să mute festivalurile în locații corespunzătoare, în loc să îmi pierd eu timpul protestând. Altfel, administrația Robu e foarte deschisă la proteste, semnându-mi pe genunchi orice aviz atunci când protestele au fost îndreptate împotriva PSD. Îi propun ultralegalistului primar Robu să preia de la pesediști și sloganul „pentru că putem”, deoarece actualul slogan al administrației sale: „câinii latră, caravana trece”, eu consider că e insuficient de sfidător la adresa cetățenilor ce nu împărtășesc mereu aceleași opinii cu ale dânsului”, mai susține Cristi Brâncovan.

În alte orașe din țară, cum este Oradea, astfel de festivaluri se țin în piețe publice, cu pavaj, fără ca spațiul verde să fie pus în pericol de pașii și mucurile de țigară ale participanților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.