Cu toate că Perla Banatului și-a pierdut din luciu în ultimii 20 de ani, iar în prezent descrie mai degrabă un peisaj dezolant, decât unul de top, turiștii în căutare de destinații balneare par să aprecieze încă efectele apelor miraculoase și a aerului curat de care Herculanele dispune.
De asemenea, printre ruine ale renumitelor băi termale și centre spa care făceau deliciul familiilor regale din trecut, un plus la creșterea popularității stațiunii cărășene au adus și investitorii care au înțeles că e nevoie de modernizare și dezvoltare pentru a avea succes.
Faptul că stațiunea cărășeană încă mai are viață a fost demonstrat de o analiză recent realizată de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) din care reiese că în vara acestui an stațiunile balneare din țară au înregistrat creșteri ale vânzărilor cu 20%, și chiar peste, în zonele mai dezvoltate.
Potrivit reprezentanților ANAT, tot mai mulți români aleg să plece în vacanță în stațiuni balneare din țară datorită investițiilor în structurile de cazare și în centrele de relaxare și tratament, realizate în ultimii ani.
De asemenea, în ultimii ani românii au început să își schimbe percepția potrivit căreia stațiunile balneară sunt destinate doar persoanelor în vărstă, sau celor care suferă de diferite afecțiuni. Cum tot mai multe familii cu copii au început să se îndrepte spre astfel de destinații, agențiile de turism au început să le ia în calcul la pachetul de oferte de concedii.
Stațiunea Băile Herculane s-a clasat, potrivit aceleiași analize, pe locul doi în ceea ce privește cele mai căutate stațiuni balneare din această vară, cu puțin după Băile Felix, și urmată de Sovata, Covasna, Vatra Dornei, Călimănești-Căciulata, Băile Olănești, la un sejur mediu de 7,5 nopți.
sursă: reper24.ro